Najave događaja

Medium_untitled_design__21_

"Hiljadu i druga noć - balkanski ambasador na istoku" - razgovor s autorom knjige Zlatkom Dizdarevićem

Centar za mirovne studije poziva vas u okviru ovogodišnjih Mirovnih studija i 11. Tjedana IZBJEGLICAma! 18. lipnja u 18 sati u učionicu kolegija Ratno i antiratno nasljeđe u kojoj će Aneta Vladimirov, jedna od voditeljica modula, temeljem knjige "Hiljadu i druga noć, balkanski ambassador na Istoku" razgovarati s autorom Zlatkom Dizdarevićem o pitanjima na kojima se podiže ili gubi glas antifašizma i humanizma naše suvremenosti.

Medium_untitled_design__18_

11. Tjedni IZBJEGLICAma!

U ime Koordinacije za integraciju pozivamo vas da nam se pridružite u ovogodišnjim 11. Tjednima IZBJEGLICAma! i aktivnostima koje će se događati od 10. do 28. lipnja 2024. diljem Hrvatske, a kojima će se i ove godine otvarati prostor za rasprave i dijalog te upoznavanje s temama bitnim za naše društvo u kontekstu sve većeg porasta izbjeglištva. 

Medium_poziv_organizacijama

Poziv organizacijama, inicijativama i pojedincima diljem Hrvatske: uključite se u 11. Tjedne IZBJEGLICAma!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 11. Tjedana IZBJEGLICAma!. Manifestacija se počela održavati prije deset godina u Zagrebu te smo se svake godine širili u sve više gradova. Kao i prošlih godina, otvaramo poziv za sudjelovanjem svim zainteresiranim pojedincima, kolektivima i gradovima koji žele obilježiti Svjetski dan izbjeglica te u svojim lokalnim sredinama organizirati događanja.

Medium_tjedan_borbe_protiv_rasizma_18.3.-24.3._cover

Tjedan borbe protiv rasizma!

Centar za mirovne studije poziva vas na Tjedan borbe protiv rasizma od 18. do 24. ožujka. Tjedan organiziramo povodom obilježavanja Međunarodnog dana eliminacije rasne diskriminacije 21. ožujka, točnije dana kada je 1960. godine politika apartheida - politika sustavne rasne diskriminacije u Južnoafričkoj Republici pokazala svoje krvavo lice svijetu brutalnim policijskim nasiljem nad prosvjednicima u Sharpevilleu koji su prosvjedovali protiv segregacijskih zakona kojima se ograničavalo kretanje crnog stanovništva u zemlji.

Medium_untitled_design__2_

Nema mira bez održivog razvoja, niti održivog razvoja bez mira - počinje Tjedan globalnog obrazovanja 2023.!

Od 13. do 19. studenog održava se ovogodišnje izdanje međunarodnog Tjedna globalnog obrazovanja. Tjedan je godišnja svjetska inicijativa za podizanje svijesti o važnosti razvijanja globalne kompetencije mladih, ali i drugih građana, a ove se godine provodi pod motom „Mir za planet. Planet mira” i tematizira veze mira i održivosti. Tjedan u Hrvatskoj koordinira Centar za mirovne studije, a na međunarodnoj razini Centar Sjever-Jug Vijeća Europe, više informacija pronađite ovdje.

Medium_untitled_design

Info sesija ususret Tjednu globalnog obrazovanja

Pozivamo vas da se uključite u Tjedan globalnog obrazovanja i od 13. do 19. studenog promičete mir i održivost kroz svoje formalne i/ili neformalne obrazovne programe, ali i kroz zajedničke akcije, druženja, javne događaje - nema mira bez održivog razvoja, niti održivog razvoja bez mira. 

Medium_fb_event_cover

10. Tjedni IZBJEGLICAma!

Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, poziva vas na 10. Tjedne IZBJEGLICAma!, koji će se održati od 12. do 28. lipnja, povodom Svjetskog dana izbjeglica koji se obilježava u utorak 20. lipnja.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.