Najave događaja

Medium_kako_vlada_planira

[POZIV] Okrugli stol: Kako Vlada planira zaštitu i promicanje ljudskih prava i suzbijanje diskriminacije?

Centar za mirovne studije poziva vas na okrugli stol o važnosti, sadržaju i procesu izrade Nacionalnog plana zaštite i promicanja ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije za razdoblje od 2022. do 2027. godine i pratećih akcijskih planova u ponedjeljak, 27. veljače 2023. od 10 do 12 sati u sindikalnoj zgradi Hypatia, dvorana Andromeda, u Ulici Florijana Andrašeca 18a, Zagreb. 

Medium_copy_of_fraternity-card.eu__2_

Međunarodna konferencija: p.s. Pokreni solidarnost!

Pozvamo vas na završnu međunarodnu konferenciju Erasmus+ projekta Build European Solidarity Today (BEST): Let's replay the fraternity card in Europe! koju 30. studenog 2022. u Bruxellesu i online organizira Centar za mirovne studije sa svojim projektnim partnerima. 

Medium_borba_protiv_su_avanja_prostora_za_djelovanje_i_stvaranje_poticajnog_okru_enja_za_razvoj_civilnoga_dru_tva_u_eu

ONLINE KONFERENCIJA: Borba protiv sužavanja prostora za djelovanje i stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u EU

Centar za mirovne studije, Gong, Kuća ljudskih prava Zagreb, Institut za političku ekologiju, Zelena akcija, Roda - Roditelji u akciji, Savez udruga za autizam Hrvatske, Klubtura i Mreža mladih Hrvatske pozivaju vas na online konferenciju Borba protiv sužavanja prostora za djelovanje i stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u EU koja će se održati 24. i 25. studenog 2022., preko platforme ZOOM. 

Medium_cfae738d-9a58-4a38-b339-25b0db386cd1

Okrugli stol o Nacionalnom planu za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva

Centar za mirovne studije, Gong, Institut za političku ekologiju, Klubtura, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske, RODA, Savez za autizam Hrvatske i Zelena akcija pozivaju vas na okrugli stol o Nacionalnom planu za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u utorak, 15. studenog od 10 do 12 sati u prostorijama Matice hrvatskih sindikata, Florijana Andrašeca 18A, u Zagrebu (dvorana Andromeda, prvi kat).

Medium_copy_of_gew2022_socials__facebook_cover_

Počinje Tjedan globalnog obrazovanja 2022.!

Ovogodišnje izdanje održava se od 14. do 20. studenog. Tjedan globalnog obrazovanja godišnja je svjetska inicijativa za podizanje svijesti o važnosti razvijanja globalne kompetencije mladih, ali i drugih građana, a i ove se godine provodi pod istim motom kao i prošle - „Ovo je naš svijet, pokrenimo promjene zajedno!“.

Medium_copy_of_fraternity-card.eu

Izložba p.s. Pokreni solidarnost! u Slavonskom Brodu

Centar za mirovne studije uz podršku OŠ “Vladimir Nazor” danas, 7. studenog u 17 sati u prostoru Galerije RUB otvara izložbu fotografija "p.s. Pokreni solidarnost" koje tematiziraju pitanja ženskih prava, klimatskih promjena, mentalnog zdravlja mladih, migracija, društvene nejednakosti, diskriminacije i međugeneracijske solidarnosti.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.