Suzbijanje diskriminacije

Medium_milica_miladinovic_3

Slučaj Milice Miladinović - 15 godina borbe za vlastiti dom

Nakon 15 godina borbe za vlastitu imovinu zbog sustavne diskriminacije i nefunkcionirajuće pravne države, Milica Miladinović danas je napokon dobila svoj stan. Centar za mirovne studije tim povodom čestita Milici na novom domu, no istovremeno upozorava da je kroz cijeli proces došlo do velike, ne samo materijalne, već i nematerijalne štete uzrokovane etničkom diskriminacijom, neučinkovitom administracijom te ostacima konzervativnih politika iz 90-ih. 

Medium_cms-logo

Osnaživanje mladih za borbu protiv diskriminacije!

Trening organiziraju Mreža mladih Hrvatske (MMH) i Centar za mirovne studije (CMS) a namijenjen je mladima iz organizacija koje su članice Mreže mladih Hrvatske. Cilj treninga je upoznavanje sudionika/ca s konceptom nediskriminacije to jest, želimo da dobijete znanja o tome što možete učiniti u svojim lokalnim zajednicama da pridonesete smanjenju podjela: na bogate, siromašne, mlade, stare, rokere i one koji idu na narodnjake, cure koje vole cure i dečke koji vole cure.

Medium_%c5%beene

Odluka je donesena: Ženska ljudska prava su ipak pravo

Odlukom Matičnog odbora za područje društvenih znanosti kojom se potvrđuje mišljenje i prijedlog Stručnog povjerenstva o izboru dr.sc. Ivane Radačić u zvanje znanastvenog suradnika u znanstvenom području društvenih djelatnosti-polje prava okončan je dugotrajni postupak inače standardnog postupka kojim se znanstvenici/e biraju u područje svoga djelovanja. Izbor u zvanje predstavlja   preduvjet obavljanja znanstvene djelatnosti i zapošljavanja u sustavu znanosti.

Medium_6730-diskr.cesta-250x250

Vrijeme je za suočavanje sa ksenofobijom u Hrvatskoj

Zagreb, 20. rujna 2013. Centar za mirovne studije je objavio istraživanje Zastupljenost i indikatori diskriminacijskih i ksenofobičnih stavova u Republici Hrvatskoj koje je u svibnju i lipnju 2013. godine proveo Target d.o.o.  na nacionalno reprezentativnom uzorku od 800 punoljetnih građana Republike Hrvatske.

 

Medium_imgres

Okrugli stol: Diskriminacija Roma pri zapošljavanju

Dragi/e,

pozivamo vas na okrugli stol „Diskriminacija Roma pri zapošljavanju" koji će se održati u petak, 30. studenog u 11 sati, u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c.
Okrugli stol organizira Centar za mirovne studije u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom pučkog pravobranitelja i Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.
Više informacija u nastavku.

 

Medium_images

Vrhovni sud: Vlatko Marković je kriv za diskriminaciju po osnovi spolne orijentacije

 

 

Centar za mirovne studije, zajedno s Centrom za LGBT ravnopravnost (članice: LORI, Zagreb Pride  i Queer Zagreb) podnio je u 2010. godini udružnu tužbu protiv Markovića zbog diskriminacije na temelju spolne orjentacije. Marković je u dnevnom tisku izjavio da homosekusualci neće igrati u reprezentaciji dok je on predsjednik HNS-a te da nogomet igraju samo zdravi ljudi.

 

 

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.