Poziv na seminar Prava domaćih radnika i radnika migranata

Large_kamensko_radnice_s_thumb

Centar za mirovne studije poziva Vas na dvodnevni seminar Prava domaćih radnika i radnika migranata koji će se održati 3. i 4. lipnja 2013. godine u Kući ljudskih prava u Zagrebu, Selska cesta 112c, s početkom u 10.00 sati.

Organizacija seminara potaknuta je rezultatima istraživanja koji pokazuju izrazito povećanje percepcije područja rada i zapošljavanja kao područja u kojemu je diskriminacija u Hrvatskoj najraširenija, zabrinjavajućim statistikama nezaposlenosti mladih, ugroženošću životne egzistencije radnika i radnica kao i sve brojnijim štrajkovima te stečajnim postupcima. Seminarom želimo potaknuti rasprave o uvjetima rada i zapošljavanja domaćih te stranih radnika, analizirati najavljene izmjene radnog prava, potencijalni utjecaj tih izmjena na položaj i ekonomsko-socijalnu sigurnost radnika te otvoriti pitanje organiziranja i zaštite prava radnika migranata. Više o programu seminara pronađite u prilogu.

Molimo da najavite svoje sudjelovanje na treningu na e-mail vanja.bakalovic@cms.hr najkasnije do petka, 31. svibnja, u 14 sati te da nam u e-mailu navedete ime i prezime, organizaciju iz koje dolazite i svoj kontakt broj te e-mail adresu.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.