Mirta

Medium_image__1_

[Poziv na seminar] Suradnja u zajednici Dugave/Novi Zagreb

Centar za mirovne studije i Građanska inicijativa Dugave pozivaju vas na razmjenu iskustva, ideja i edukaciju za rad u zajednici. Susret je namijenjen osobama koje već rade ili žele raditi na unaprjeđenju života u Dugavama/Novom Zagrebu, koji rade na boljem životu u kvartu - kao pojedinci, kroz inicijative ili organizacije. Ako još niste aktivni nego to tek kanite biti - također ste dobrodošli. 

Medium_demoakademija_web

Demo akademija

„Demo akademija“ je jednogodišnji multidisciplinarni program obrazovanja o demokraciji usmjeren na razvoj znanja, jačanje vještina te oblikovanje stavova i ponašanja koji su osnova društvenog angažmana građana te su važni za realizaciju ljudskih i građanskih prava i odgovornosti. Svrha ovog multidisciplinarnog programa je obrazovati građane za veće sudjelovanje i posvećenost ideji i vrijednostima demokracije te podržati stil života u zajednici u kojoj građani žive sa i u odnosu s drugima. 

Medium_ms

Mirovni studiji - prostor za nemirne građane

Mirovni studiji su neforrmalni obrazovni program Centra za mirovne studije i Mirte koji je namjenjen zainteresiranim građanima, onima koji se žele uključiti u rad na nenasilnoj društvenoj promjeni.

Medium_smart_transp_logo

Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija

Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija teoretski i praktično pokriva područje neprofitnog sektora, civilnoga društva, aktivnog građanstvo, društvenog poduzetništva, mapiranja zajednice i područje menadžmenta neprofitnih organizacija: financijski i programski menadžment, liderstvo, komunikaciju, timski rad, upravljanje kvalitetom itd. 

Medium_studiji_o_mladima_manji

Studiji o mladima za mlade

Studiji o mladima za mlade su jednogodišnji neformalni program u organizaciji Mreže mladih Hrvatske koji je namijenjen obrazovanju mladih aktivistica i aktivista. Svrha programa je osnažiti mlade ljude za aktivan angažman u području rada s mladima.  Kroz spoj teoretskog i praktičnog pristupa, program Studija izgrađuje kod mladih odgovornost za uključivanje u lokalnu zajednicu i procese sudioničke demokracije.

Medium_large_antifasistitrg_0_0_468x10000

Protiv fašizma danas

U Kući ljudskih prava 8. i 9. veljače 2016. godine u organizaciji Mirovnih studija/Mirte u suradnji s Antifašističkom platformom održan je seminar Protiv fašizma danas. Cilj seminara bio je poticanje razgovora, bistrenje i razumjevanje fašizma današnjice kao i mogućnost djelovanja. Zbog toga je na seminaru bilo govora o tome što mislimo kada kažemo antifašizam, koje vrijednosti su osnova onoga što stoji iza antifašizma te kako ih aktivno promicati i kojim načinima najdjelotvornije doprijeti do građana, suprotstavljajući se sve glasnijim nastojanjima ograničavanja sloboda i prava, represiji, diskriminaciji, rasizmu i ksenofobiji. 

Medium_mirta

Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu

Na temelju Statuta Ustanove, u skladu sa člankom 18 i odluke Upravnog vijeća od 28.09. o imenovanju ravnatelja raspisuje se javni natječajza imenovanje Ravnatelja/Ravnateljice Ustanove za mirovno obrazovanje Mirta.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.