Aktivnosti na projektu

Medium_ece_solas

Osnaživanje zajednica u Europi

Osnaživanje zajednica u Europi je međunarodni projekt koji financira Europska komisija. Projekt je vodio British Council Poljska i zajedno s organizacijama civilnog društva u Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Medium_be_the_change_6

Održana druga radionica "Budi promjena!"

Druga radionica „Budi promjena!“ održala se 17. i 18. svibnja u Zagrebu. Sudionici i sudionice iz različitih dijelova Hrvatske raspravljali su i učili o identitetu, kulturi, predrasudama i dijalogu te planirali društvene akcije u svojim lokalnim zajednicama kojima žele potaknuti dijalog između lokalnog stanovništva i izbjeglica te senzibilizirati lokalno stanovništvo o pitanjima položaja izbjeglica u Hrvatskoj.

Medium_be_the_change_4

Održana prva radionica "Budi promjena!"

Prva radionica „Budi promjena!“ održala se 3. i 4. te 10. i 11. ožujka u Zagrebu. Sudionici i sudionice iz različitih dijelova Hrvatske raspravljali su i učili o identitetu, kulturi, predrasudama i dijalogu te planirali društvene akcije u svojim lokalnim zajednicama kojima žele potaknuti dijalog između lokalnog stanovništva i izbjeglica te senzibilizirati lokalno stanovništvo o pitanjima položaja izbjeglica u Hrvatskoj.

Medium_forah

FORA - razvoj europskog kulturnog građanstva

Cilj projekta je promoviranje međusobne integracije ovih zajednica kroz stvaranje pozitivnih narativa i politika o interkulturalnom dijalogu, solidarnosti i društvenom angažiranju građana i građanki, i međusobnog razumevanja kroz vježbe inkluzivnog građanstva koje olakšavaju koheziju i jačaju socijalnu pripadnost zajednice.

Medium_whw

Projekt "They Were Some Kind of a Solution"

Projekt Oni su bili ti ljudi, neka vrsta rješenja je dugoročna kolaborativna platforma koju čine WHW iz Zagreba, Tensta konsthall iz Stockholma, eipcp - Europski Institut za progresivne kulturne politike iz Beča i Centar za mirovne studije (CMS) iz Zagreba.