Aktivnosti na projektu

Medium_ece_solas

Osnaživanje zajednica u Europi

Osnaživanje zajednica u Europi je međunarodni projekt koji financira Europska komisija. Projekt je vodio British Council Poljska i zajedno s organizacijama civilnog društva u Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Medium_be_the_change_6

Održana druga radionica "Budi promjena!"

Druga radionica „Budi promjena!“ održala se 17. i 18. svibnja u Zagrebu. Sudionici i sudionice iz različitih dijelova Hrvatske raspravljali su i učili o identitetu, kulturi, predrasudama i dijalogu te planirali društvene akcije u svojim lokalnim zajednicama kojima žele potaknuti dijalog između lokalnog stanovništva i izbjeglica te senzibilizirati lokalno stanovništvo o pitanjima položaja izbjeglica u Hrvatskoj.

Medium_be_the_change_4

Održana prva radionica "Budi promjena!"

Prva radionica „Budi promjena!“ održala se 3. i 4. te 10. i 11. ožujka u Zagrebu. Sudionici i sudionice iz različitih dijelova Hrvatske raspravljali su i učili o identitetu, kulturi, predrasudama i dijalogu te planirali društvene akcije u svojim lokalnim zajednicama kojima žele potaknuti dijalog između lokalnog stanovništva i izbjeglica te senzibilizirati lokalno stanovništvo o pitanjima položaja izbjeglica u Hrvatskoj.

Medium_forah

FORA - razvoj europskog kulturnog građanstva

Cilj projekta je promoviranje međusobne integracije ovih zajednica kroz stvaranje pozitivnih narativa i politika o interkulturalnom dijalogu, solidarnosti i društvenom angažiranju građana i građanki, i međusobnog razumevanja kroz vježbe inkluzivnog građanstva koje olakšavaju koheziju i jačaju socijalnu pripadnost zajednice.

Medium_whw

Projekt "They Were Some Kind of a Solution"

Projekt Oni su bili ti ljudi, neka vrsta rješenja je dugoročna kolaborativna platforma koju čine WHW iz Zagreba, Tensta konsthall iz Stockholma, eipcp - Europski Institut za progresivne kulturne politike iz Beča i Centar za mirovne studije (CMS) iz Zagreba.

Medium_brt1

O projektu "Balkan Refugee Trail"

This project is coordinated by Interkulturelles Zentrum, Austria and project partners are  Ebony African Cultural, Arts and Human Rights Organisation from Hungary,  Asylkoordination Austria,  Legis from  FYR Macedonia, Legal-informational centre for nongovernmental organisations from Slovenia,  Greek Council for Refugees,  Asylum Protection Centre from Serbia and Centre for Peace Studies from Croatia.