Aktivnosti na projektu

Medium_pasted_image_0

Stjecanjem novih vještina prema integraciji

Donosimo vam novosti o našem BEST projektu usmjerenom na jačanje poduzetničkih vještina kao alata integracije migranata na tržište rada. Proteklih nekoliko mjeseci bili smo vrlo vrijedni, a za početak 2020. pripremamo brojne uzbudljive aktivnosti!

Medium_dsc_0277

Međunarodna konferencija »Angažman dijaspore u EU«

»Angažman dijaspore u EU« bila je međunarodna konferencija organizirana u okviru projekta Fonda za azil, migraciju i integraciju We all need new engagement (WANNE) u Europskom parlamentu u Briselu 4. studenog 2019. Pitanja koja smo adresirali između ostalih su: koji su glavni izazovi s kojima se dijaspora suočava u zajednicama u EU; kako se nevladine organizacije i organizacije dijaspore bave ovim izazovima; koja su potencijalna područja suradnje s dijasporom u EU-u; koje poveznice nedostaju u korištenju prednosti angažmana dijaspore u EU-u; kako EU može podržati države članice, nevladine organizacije i organizacije dijaspore?

Medium_wanne

WANNE Transnacionalno izvješće

U okviru međunarodnog projekta Fonda za azil, migraciju i integraciju We all need new engagement - WANNE, partneri iz Austrije, Slovenije, Grčke, Italije, Malte, Rumunjske i Hrvatske pripremili su Transnacionalno izvješće: Dobre prakse poticanja sudjelovanja i uključivanja državljana trećih zemalja u Austriji, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Malti, Rumunjskoj i Sloveniji.

Medium_mst

Gradimo odozdo "Muzej susjedstva Trešnjevka" - zajedno!

Muzeji susjedstva institucije su kojima je "zajednica motor i svrha, a temelj suživot čovjeka, njegove okoline i baštine". Primjere nalazimo u siromašnim, radničkim četvrtima diljem svijeta, od Južne Amerike, preko SAD-a i Južnoafričke Republike do Nizozemske, u kojima je službena, nacionalna i često nacionalistička kultura zaobišla deprivilegirane zajednice i njihove potrebe. Stoga je redovito riječ o inicijativama odozdo zahvaljujući kojima je narodna, radnička kultura dobila svoje mjesto, fizičko i simboličko, te postala dijelom baštine. 

Medium_ece_solas

Osnaživanje zajednica u Europi

Osnaživanje zajednica u Europi je međunarodni projekt koji financira Europska komisija. Projekt je vodio British Council Poljska i zajedno s organizacijama civilnog društva u Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.