Integracija kroz kulturu - MigrArts

Large_migarts_b

MigrArts je Erasmus+ projekt čiji je cilj poboljšanje procesa integracije migranata fokusirajući se na aspekt kulturnih prava - na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

S jedne strane, projekt MigrArts namijenjen je podršci prepoznavanju i učinkovitom razmatranju kulturnih prava migranata. S druge strane, projekt ima za cilj promicanje samoispunjenja kroz razvoj kreativnih vještina i osjećaja pripadnosti. Projekt je nastao u suradnji četiri organizacije iz četiri zemalja: Ligue de l'enseignement iz Francuske, Community Development Institute iz Makedonije, Centar za mirovne studije iz Hrvatske i ARCI APS iz Italije.

U našoj suradnji nastojimo uključiti kulturna prava u projekte usmjerene na migrante; stvoriti kulturne i umjetničke aktivnosti s migrantima potičući društvenu uključenost s ciljem kreiranja šire europske svijesti o nužnosti ovog procesa; i konačno podržati razvoj psihosocijalnih vještina migranata radi dugoročne i održive društvene, profesionalne i građanske integracije.

Projekt MigrArts promatra kulturna prava kao aspekt koji je iznad samog stvaranja kulturnih i umjetničkih aktivnosti. Projekt ima za cilj stvoriti prilike za migrante da afirmiraju svoj kulturni identitet i daju vlastiti doprinos lokalnoj, nacionalnoj i europskoj kulturi.

Projekt je započeo 2022. u Francuskoj, a završit će 2024. u Francuskoj, s različitim online i offline sastancima u Italiji, Hrvatskoj i Makedoniji.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.