BEST Hackathon za znatiželjne umove svugdje

Large_turn_your_ideas_into_practical_action__14_16_may_2021_online_zoom

Pretvorite svoje ideje u djela!

Pozivamo sve neprofitne organizacije, udruge i nove inicijative koje vode državljani trećih zemalja i/ili koje rade u okviru integracije i jačanja vještina socijalnog poduzetništva među novim članovima naših društava.

Prigrlite svoju znatiželju. Donesite svoje inovativno razmišljanje. Pretvorite svoje ideje u djela.

Ali… što je hackathon?

Riječ hackathon dolazi od riječi hakiranje i riječi maraton. U ovom slučaju, hakiranje označava kreativno rješenje problema, a maraton se odnosi na intenzivno koncentrirano razdoblje provedeno radeći na rješavanju problema.

…i definitivno je puno više od natjecanja ;)

Praktičnim i kreativnim inovacijama doprinositi svojim zajednicama – to je poanta Hackathona. Znamo da imate odlične ideje!

 

…A koji je cilj?

Istražiti održivost i daljnje širenje Projekta BEST kroz izgradnju održivih poslovnih modela koji se mogu prilagođavati, replicirati i širiti kroz slične projekte koji podržavaju integraciju migranata na tržište rada. Cilj ovog inovativnog događaja je osnažiti organizacije, izbjeglice i druge migrante da postanu aktivni sudionici promjena u svojim lokalnim zajednicama kroz stvaranje održivih modela socijalnog poslovanja za svoje aktivnosti.

Kroz ovaj interaktivni, visoko participativni, zanimljiv događaj zasnovan na skupu uloženog znanja i mentorstva, postat ćete oni koji će moći utjecati na promjenu u društvu i imat ćete priliku osigurati pravu i održivu potporu u budućnosti!

 

Kome je ovaj događaj namijenjen?

Različitim organizacijama koje su fokusirane na rješavanje problema integracije izbjeglica i drugih migranata na tržište rada, partnerima BEST projekta, pojedincima i timovima koji su završili BEST tečaj socijalnog poduzetništva. Timove mogu sačinjavati osobe unutar organizacije ili vaša organizacija uz vanjske stručnjake/partnere ili uz pojedinca koji se želi pridružiti grupi.

 

Program

Izazov koji želite riješiti birat ćete između dva ponuđena, a zatim ćete provesti vikend dolazeći do rješenja. Možete odabrati:

  • Razvijanje modela socijalnog poslovanja koji pruža poduzetničku i mentorsku podršku budućim migrantima poduzetnicima
  • Razvijanje modela socijalnog poslovanja koji pruža podršku potrebnu migrantima poduzetnicima u fazi rasta i razvoja

Tijekom vikenda, timovi će dobivati pomoć kroz kratke treninge Impact Hub-a Zagreb te će svakom timu biti osigurana podrška iskusnog mentora.

 

PETAK, 14. SVIBANJ:            17-18: uvod i upoznavanje

od 18 nadalje: početak rada u timovima

SUBOTA, 15. SVIBANJ:         10-11: vrijeme za mentoriranje

                                                11-12: Impact Hub Zagreb trening

                                                * rad u timovima *

                                                17-18: vrijeme za mentoriranje

NEDJELJA, 16. SVIBANJ:     10-11: Impact Hub Zagreb trening

                                                11-12: vrijeme za mentoriranje (po potrebi)

                                                * rad u timovima *

                                                15-16: prezentacije

                                                16:15: proglašenje, konačna nagrada i pozdravi

 

Mentori:

Okupljamo izvrsnu skupinu mentora iz Hrvatske, sa značajnom stručnošću u izgradnji poslovanja ili poslovnih modela. Kroz svoje znanje, ojačat će iskustvo i postignuće svakog tima pružanjem podrške i treniranjem tijekom događaja.

 

Konačna nagrada:

Impresivna grupa od troje sudaca odabrat će pobjedničke timove. Naši suci predstavljat će raznolikost znanja i iskustva. Konačna nagrada bit će proglašena tokom prvog dana hackathona. Što je nagrada? Nešto što će u potpunosti pojačati vaše znanje i kreativnost!

 

Format događaja:

Hackathon će se održati u online formatu preko Zoom platforme i drugih online alata za učenje. Događaj će biti održan na engleskom jeziku.

 

Prijava:

Pošaljite svoju prijavi putem ovog linka do ponedjeljka 10. svibnja  do srijede 12. svibnja:

https://forms.gle/qN3KN8XFtq9ngEpS9

Požurite jer su mjesta ograničena!

N.B.: jedna prijava = jedan tim. Odaberite jednog člana ili članicu tima koja će vas predstavljati i koja će ispuniti prijavu za tim!

 

Pitanja? Kontaktirajte nas!

helena.habdija@impacthub.net

maddalena.avon@cms.hr

Tko smo mi?

Projekt BEST je projekt sedam partnera iz Austrije, Slovenije, Hrvatske i Italije koji imaju zajedničku motivaciju za poboljšanjem učinkovite integracije migranata na tržište rada kroz pružanje potrebnih poduzetničkih vještina.

Partneri  iz Hrvatske, Centar za mirovne studije i Impact Hub Zagreb, domaćini su ovog online događaja koji uključuje sudionike iz cijelog svijeta!

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.