Mirovni studiji

Medium_ms_s_thumb_web_pravi

Program Mirovnih studija 2012/2013

Mirovni studiji su jednogodišnji program neformalnog obrazovanja za mir i aktivne građane i građanke koji se temelji na vrijednostima izgradnje mira, ljudskih prava i nenasilja. Provodi se pri Centru za mirovne studije u kontinuitetu od 1997. godine.

Na Mirovnim studijima se artikuliraju, prenose i propituju neposredna aktivistička iskustva građanskog otpora i organiziranja, iskustva rada na izgradnji trajnog i održivog mira, na zaštiti i promicanju ljudskih prava, promociji društvene pravde i nenasilnog djelovanja.

Medium_ms

Prijavite se na Mirovne studije 2012/2013

Mirovni studiji su jednogodišnji program neformalnog obrazovanja za mir i aktivne građane i građanke. Program traje od listopada 2012. do lipnja 2013., predavanja su dva puta tjedno u popodnevnim satima, a prijave primamo od 18. rujna do 05. listopada 2012.

Medium_plakat_gif_s_thumb

Najava upisa: Mirovni studiji 2012-2013

Upisi u Mirovne studije 2012. - 2013. i detaljan program biti će objavljeni u rujnu 2012.

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja za mir i aktivne građane, namijenjen osobama iznad 18 godina starosti zainteresiranim za rad na nenasilnoj društvenoj promjeni i izgradnji trajnog i održivog mira.

Medium_logo_bhs

Otvaranje 5. Postjugoslavenske mirovne akademije

U velikom amfiteatru Franjevačkog studentskog doma u Sarajevu, Zagrebačka 18, 23. 7. u 9:30h svečano će biti otvorena 5. postjugoslovenska mirovna akademija (PJMA). Na otvaranju, prisutnima će se obratiti organizatori Postjugoslavenske mirovne akademije te voditelji  ovogodišnjih kurseva: Tonči Kuzmanić, voditelj kursa Politika, moć i nejednakost; Svjetlana Nedimović, voditeljica kursa Uloga historijske istine u transformaciji sukoba i Jayne Docherty, voditeljica kursa Strategic Peacebuilding (Strateška izgradnja mira). 

Na istom mjestu, 26. 7. od 16 do 18:30h, kao dio PJMA otvoren i za širu javnost, održat će se i zajednička sesija pod nazivom Angažirana umjetnost i izgradnja mira. Učesnici na sesiji su: Đorđe Balmazović, umjetnik iz Beograda, Adela Jušić, umjetnica iz Sarajeva, i Husein Oručević, umjetnik iz Mostara. Sesiju će moderirati Samra Dizdarević.


 

Medium_suradnja_s_thumb

Poziv na tribinu: Novi prostori za suradnju - građanska solidarnost

Mirovni studiji 30. 05. u 18 sati u Kući ljudskih prava (Selska 112a) organiziraju javnu tribinu „Novi prostori za suradnju - građanska solidarnost“ u cilju poticanja suradnje i solidarnosti različitih društvenih skupina u radu na društvenoj promjeni. Na tribini ćemo potaknuti diskusiju o primjerima građanske solidarnosti u društvu te postaviti pitanje gdje i iz kojih razloga solidarnost u određenim društvenim grupama i slučajevima izostaje. Tribinu organiziraju sudionici/ce Mirovnih studija i nadovezuje se na tribinu „Civilno društvo – novi prostori za suradnju“  koju je CMS organizirao u travnju ove godine.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.