Mirovni studiji

Medium_plakat_gif_s_thumb

Najava upisa: Mirovni studiji 2012-2013

Upisi u Mirovne studije 2012. - 2013. i detaljan program biti će objavljeni u rujnu 2012.

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja za mir i aktivne građane, namijenjen osobama iznad 18 godina starosti zainteresiranim za rad na nenasilnoj društvenoj promjeni i izgradnji trajnog i održivog mira.

Medium_logo_bhs

Otvaranje 5. Postjugoslavenske mirovne akademije

U velikom amfiteatru Franjevačkog studentskog doma u Sarajevu, Zagrebačka 18, 23. 7. u 9:30h svečano će biti otvorena 5. postjugoslovenska mirovna akademija (PJMA). Na otvaranju, prisutnima će se obratiti organizatori Postjugoslavenske mirovne akademije te voditelji  ovogodišnjih kurseva: Tonči Kuzmanić, voditelj kursa Politika, moć i nejednakost; Svjetlana Nedimović, voditeljica kursa Uloga historijske istine u transformaciji sukoba i Jayne Docherty, voditeljica kursa Strategic Peacebuilding (Strateška izgradnja mira). 

Na istom mjestu, 26. 7. od 16 do 18:30h, kao dio PJMA otvoren i za širu javnost, održat će se i zajednička sesija pod nazivom Angažirana umjetnost i izgradnja mira. Učesnici na sesiji su: Đorđe Balmazović, umjetnik iz Beograda, Adela Jušić, umjetnica iz Sarajeva, i Husein Oručević, umjetnik iz Mostara. Sesiju će moderirati Samra Dizdarević.


 

Medium_suradnja_s_thumb

Poziv na tribinu: Novi prostori za suradnju - građanska solidarnost

Mirovni studiji 30. 05. u 18 sati u Kući ljudskih prava (Selska 112a) organiziraju javnu tribinu „Novi prostori za suradnju - građanska solidarnost“ u cilju poticanja suradnje i solidarnosti različitih društvenih skupina u radu na društvenoj promjeni. Na tribini ćemo potaknuti diskusiju o primjerima građanske solidarnosti u društvu te postaviti pitanje gdje i iz kojih razloga solidarnost u određenim društvenim grupama i slučajevima izostaje. Tribinu organiziraju sudionici/ce Mirovnih studija i nadovezuje se na tribinu „Civilno društvo – novi prostori za suradnju“  koju je CMS organizirao u travnju ove godine.

Medium_imagi_nacija-book-cover_mala

Imagi_nacija/Imagi_Nation

Zbornik radova: Imagi_nacija proizašao je iz zajedničkog rada Centra za mirovne studije iz Zagreba i Mirovnog instituta iz Ljubljane, na kolegiju Nacionalni i nadnacionalni identiteti koji se u radnoj godini 2010/2011 održao na Mirovnim studijima u Zagrebu, programu neformalnog obrazovanja za mir, nenasilje i građanski aktivizam.Publikacija je dvojezična: na hrvtskom i engleskom jeziku.

Medium_banner_uzi

Program Mirovnih studija 2011-2012

Obrazovanje za mir je interdisciplinarno područje u okviru obrazovanja za aktivno (demokratsko) građanstvo. Paralelno radi na usvajanju i korištenju znanja, vještina i stavova, pretpostavka je za informirane i odgovorne građane i građanke, osnažene za rad na nenasilnoj društvenoj promjeni. ProgramMirovnih studij sastoji se od 14 kolegija strukturiranih u 6 modula.

Medium_banner_uzi

Kako se prijaviti na Mirovne sudije 2011-2012

Na Mirovne studije se mogu prijaviti zainteresirane osobe iznad 18 godina koje:


- žele više znati o temama koje program obuhvaća
- žele u svom osobnom i profesionalnom životu koristiti sadržaje koje program obuhvaća
- se žele osnažiti se aktivan pristup svojim zajednicama
- su spremni na propitivanje uvriježenih obrazaca ponašanja i razmjenu vlastitih iskustava s ciljem zajedničkog učenja

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.