Mirovni studiji

Medium_1999-11-06_juris_na_jedinstvo

Poziv na predavanja: Aktivističke prakse i civilno društvo

Mirovni studiji - prostor za nemirne građane i WHW kolektiv pozivaju vas na seriju predavanja, diskusija & čitaonicu o aktivističkim praksama i razvoju civilnog društva: Mirovni aktivizam i malo šire: pretpostavke, konteksti, (dis)kontinuiteti. Galerija Nova, Teslina 7, U četvrtak, 17/04/2014. od 19 sati govorimo o metodama i taktikama razvijenim između 2000. i 2010. godine. S nama su: Gordan Bosanac, Teo Celakoski, Jelena Miloš, Tomislav Medak i Suzana Kunac.

 

Medium_ljiljana_gehrecke

Poziv na razgovor: Podrška civilnim žrtvama rata

Mirovni studiji Centra za mirovne studije, u suradnji s Documentom - Centrom za suočavanje s prošlošću i Europskim domom Vukovar pozivaju vas na razgovor s Ljiljanom Gehrecke, mirovnom aktivistkinjom i počasnom predsjednicom Europskog doma Vukovar, na temu psihosocijalne podrške civilnim žrtvama rata. Razgovor će se održati u Zagrebu, u Kući ljudskih prava, 18. ožujka od 17.00 do 19.00 sati

 

 

Medium_hotel_porin

Poziv na tribinu: Od hotela Zagorje do hotela Porin: Izbjeglice i prognanici - jučer, danas, sutra

Uz Međunarodni dan nenasilja pozivamo vas na tribinu o stavovima i ponašanju prema prognanicima, izbjeglicama i strancima koji su dio našeg društva. O svojim iskustvima govore: Ivana Simić Bodrožić, Vukovar/Zagreb, Sonja Leka, Lika/Karlovac/Beograd/Lika, Alfred N. Zimbabve/Zagreb. Tribinu moderira: Sandra Benčić, Centar za mirovne studije. Na tribini ćemo predstaviti program Mirovnih studija 2013/2014. Tribina će se odžati u Kinu Europa - Dvorana Muller - 03. listopada od 19 - 21 sat.

Medium_banner_155x113

Prijave za Mirovne studije 2013_14

Prijavite se za Mirovne studije 2013-14!  Mirovni studiji su interdisciplinarno obrazovno područje - prostor analize i dijaloga o prošlim, aktualnim i potencijalnim sukobima i nejednakim odnosima moći u društvu. Predavanja su u Zagrebu, utorkom i/ili četvrtkom u popodnevnim satima i jedan vikend mjesečno.

Medium_htjeli_smo_radnike_s_thumb

Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi

Film: 'Htjeli smo radnike, a došli du nam ljudi' o položaju radnika migranata u Sloveniji uvršten je u program 4. CineMigrante Festivala u Buenos Airesu. Film je nastao u koprodukciji Centra za mirovne studije i Produkcijske kuće Hulahop, u suradnji sa Socijalnim Centrom Rog i Mirovnim Institutom iz Ljubljane.  

Medium_htjeli_smo_radnike

Film: Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi

Film kroz primjer migrantskih radnika u Sloveniji pokazuje koje su prepreke u ostvarenju vlastitih identiteta u slučajevima kada nam je onemogućeno ostvarenje građanskih i političkih prava. Ova pitanja otvaramo i odgovore tražimo u vrijeme kada je ostvarivanje ekonomskih prava jedno od važnih pitanja izgradnje održivog mira i postizanja društvene pravde.

Medium_banner_155x113

Program Mirovnih studija 2013-14

Mirovni studiji su interdisciplinarno obrazovno područje koje se oslanja na političke znanosti, sociologiju, povijest, antropologiju, teologiju, psihologiju, filozofiju kao i na direktna iskustva prisutnih predavača i sudionika, kako bi se: shvatili uzroci sukoba, razvili pristupi za sprječavanje i zaustavljanje nasilja, rata i teških kršenja ljudskih prava,izgradio održiv mir - pravedni sustavi i društva koja imaju snage oduprijeti se nasilju, nejednakosti i nepravdama

Medium_cms_logo

Mirovni studiji 2013-2014

Mirovni studiji su prostor analize, propitivanja i dijaloga o aktualnim i potencijalnim sukobima u društvu. Mirovni studiji educiraju i osnažuju zainteresirane građane za prepoznavanje i transformaciju nejednakih odnosa moći kroz analize sukoba i interdisciplinarni rad na razumijevanju društvene nejednakosti, poticanju društvene solidarnosti izgradnju trajnog i održivog mira. 

Detaljan program i upisi u Mirovne studije 2013-2014 biti će objavljeni u drugoj polovici rujna. Za više informacija pratite web CMS-a.

 

Medium_ostav%c5%a0tina_za_budu%c4%86nost

Graditi mir odozdo: Tjedan izgradnje mira u Pakracu

Od 03. - 09. srpnja u Pakracu je održan Tjedan izgradnje mira. U sklopu tjedna obilježena je dvadesetogodišnjica Volonterskog projekta Pakrac: održan je reunion međunarodnih volontera koji su sudjelovali u poslijeratnoj obnovi Pakraca, kamp za mlade volontere, izložba o volonterskom projektu 1993. - 1997. i jednodnevna konferencija: Ostavština za budućnost. Aktivnosti su suorganoizirali MIRamiDA Centar, Delfin Pakrac, Centar za mirovne studije i Documenta Zagreb. Volonterski Prjekt Pakrac je pionirski pokušaj izgradnje mira u podijeljenoj zajednici u Svijetu.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.