-->

Mirovni studiji

Medium_foto_galerija_nova

Aktivizam i umjetnost- Koliko fašizma?

WHW kustoski kolektiv: Što, kako i za koga u sklopu seminara Protiv fašizma danas, predstavilo je projekt Koliko fašizma? provođenog od 2011. do 2013. godine. Projektom je ,polazeći od istoimene zbirke tekstova slovenskog filozofa i političkog aktivista Rastka Močnika objavljene 1995., kroz seriju izložbi i pratećih programa istraživao oblike organizirane, sustavne, i često zakonski utemeljene netolerancije koja prožima suvremenu javnu sferu, putanje kojima se ona razvijala u posljednjih dvadeset godina, kao i načine na koje politička apatija podržava oblike 'mekog' fašizma u svakodnevnom životu.

Medium_nk_zagreb_041

Aktivizam i sport: Na stadionu i oko njega - Nogometni klub Zagreb 041

Nogometni klub Zagreb 041 u skolpu seminara Protiv fašizma danas u organizaciji Mirovnih studija u suradnji s Antifašističkom platformom u  Kući ljudskih prava 9. veljače 2016. godine održao je predstavljanje svog rada i borbe protiv svih vrsta diskriminacije s porukom povratka nogometu kao sportu solidarnosti, zdravog nadmetanja, uvažavanja protivnika i sportu kojeg vole zbog njegove jednostavnosti i ljepote. 

Medium_maz

Mreža antifašistkinja Zagreba: Kapitalizam i fašizam

U duhu antifašističke borbe Mreža antifašistkinja Zagreba je direktnodemokratski kolektiv koji uspostavlja društvenu frontu koja unapređuje i aktualizira njene vrijednosti i u stanju je ne samo ukinuti represivne i diskriminatorne prakse već i dati emancipacijske društvene alternative. Metode koje aktualizira su: (samo)edukacija, direktna akcija, rotacija, a u predavanju dr. sc. Dijane Ćurković i Ivae Ivas iz Mreže antifašistkinja Zagreba, koje je održano u sklopu seminara Protiv fašizma danas, u organizaciji Mirovnih studija u suradnji s Antifašističkom platformom,  dan povijesni prikaz i usporedba kapitalizma i fašizma.

Medium_inicijativa_dobrodosli_logo

Danas kod nas i oko nas: Odnos prema izbjeglicama

Inicijativu za podršku izbjeglicama „Dobrodošli!“ , koja okuplja pojedince i organizacije civilnog društva s ciljem pružanja podrške izbjeglicama na terenu, ali i vršenja političkog pritiska na institucije Republike Hrvatske i Europske unije radi promjene restriktivnih migracijskih politika,na seminaru Protiv fašizma danas predstavila je Julija Kranjec iz Centra za mirovne studije.

Medium_klasi_

(Anti)fašizam i suvremenost – hrvatski slučaj

Predavanje dr.sc. Hrvoja Klasića u sklopu seminara Protiv fašizma danas, održano je 8. veljače 2016. godine u organizaciji Mirovnih studija/Mirte u suradnji s Antifašističkom ligom. Cilj predavanja je uz pomoć znanstveno utemeljenih činjenica učvrstiti stav da tolerancija, ravnopravnost, poštivanje drugih i drugačijih, izgradnja društva dijaloga itd. moraju (p)ostati temeljne i dominantne vrijednosti na kojima počiva svijet u kojem živimo. 

 

Medium_cms

Demokratizacija i ljudska prava

U suradnji Centra za mirovne studije, Mreže mladih Hrvatske, Volonterskog centra Osijek i udruge za razvoj civilnog društva Smart, od rujna 2015. do listopada 2016. provodi se projekt Demokratizacija i ljudska prava.

Medium_ms-728x300

MIROVNI STUDIJI 2015-2016: Upisi u novu školsku godinu

Od 28. rujna do 12. listopada otvorene su prijave za Mirovne studije 2015-2016. Mirovni studiji su obrazovni program Centra za mirovne studije koji se provodi u kontinuitetu od 1997. I ove godine uključujemo nove nemirne građane koji žele doprinijeti izgradnji društva s više pravde i manje društvenih i ekonomskih nejednakosti. Program traje od listopada do lipnja, provodi se utorkom i četvrtkom u popoddnevnim satima. Pridružite se! 

Medium_ms-728x300

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROGRAMA MIROVNIH STUDIJA 2015-16

Pozivamo zainteresirane na predstavljanje programa Mirovnih studija, radne godine 2015-2016., 18. po redu! Predstavljanje će se održati u utorak, 29.09. 2015. od 18-20 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c. Uz razgovor o uzrocima i posljedicama ratova razgovarati ćemo o važnosti obrazovanja za mir, uspostavljanja mirovnih politika te aktivističkom angažmanu na društvenoj promjeni. Govoriti će predavači i bivši polaznici programa.

Medium_ms-728x300

MIROVNI STUDIJI 2015-2016

Od 28. rujna do 12. listopada otvorene su prijave za Mirovne studije 2015-2016. Mirovni studiji su obrazovni program Centra za mirovne studije koji se provodi u kontinuitetu od 1997. I ove godine uključujemo nove nemirne građane koji žele doprinijeti izgradnji društva s više pravde i manje društvenih i ekonomskih nejednakosti. Program traje od listopada do lipnja, provodi se utorkom i četvrtkom u popoddnevnim satima. Pridružite se!

Medium-noimage

Emina Bužinkić: Osobne perspektive Izbjeglištva

Povodom dvadeset godina postojanja CMS-a i dvadesset godina održavanja Mirovnih studija donosimo vam tekstove iz publikacije Društvena promjena kroz okvir Mirovnih studija. Emina Bužinkić na Mirovnim studijima vodi kolegije Emancipacija kulturnog pluralizma u vrijeme izbjeglištva i Postkolonijalizam i migracije.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.