Mirovni studiji

Medium_izlozba_sd__1_

Izložba: Dizajn za društvene promjene

Izložba DIZAJN ZA DRUŠTVENE PROMJENE, prvi od dva izložbena postava objedinjena nazivom DVA PRIMJERA SA STUDIJA DIZAJNA otvorena je od 2. do 15. lipnja HDD galeriji. Riječ je o temeljitoj prezentaciji projekta realiziranog u suradnji STUDIJA DIZAJNA i CENTRA ZA MIROVNE STUDIJE 2014. i 2015. godine, a koji se na teorijski i praktični način bavio temama ksenofobije i rasne diskriminacije. 

Medium_large_autogara

Anatomija privremenih migracija

Kako bi se skrenula pažnja na nevidljive, "obične" migrante, strance, radnike, koji su sakriveni akteri migracijskih tokova, a ne spadaju pod kategoriju izbjeglica ili tražitelja azila za koje se već stvorio određeni društveni senzibilitet, prošlog utorka u sklopu Mirovnih studija u suradnji s udrugom IPAK, predstavljen je istraživačko-umjetnički projekt "Između tamo i tamo: Anatomija privremenih migracija". 

Medium_antifasistitrg_0_0_468x10000

Protiv fašizma danas

U Kući ljudskih prava 8. i 9. veljače 2016. godine u organizaciji Mirovnih studija/Mirte u suradnji s Antifašističkom platformom održan je seminar Protiv fašizma danas. Cilj seminara bio je poticanje razgovora, bistrenje i razumjevanje fašizma današnjice kao i mogućnost djelovanja. Zbog toga je na seminaru bilo govora o tome što mislimo kada kažemo antifašizam, koje vrijednosti su osnova onoga što stoji iza antifašizma te kako ih aktivno promicati i kojim načinima najdjelotvornije doprijeti do građana, suprotstavljajući se sve glasnijim nastojanjima ograničavanja sloboda i prava, represiji, diskriminaciji, rasizmu i ksenofobiji. 

Medium_foto_galerija_nova

Aktivizam i umjetnost- Koliko fašizma?

WHW kustoski kolektiv: Što, kako i za koga u sklopu seminara Protiv fašizma danas, predstavilo je projekt Koliko fašizma? provođenog od 2011. do 2013. godine. Projektom je ,polazeći od istoimene zbirke tekstova slovenskog filozofa i političkog aktivista Rastka Močnika objavljene 1995., kroz seriju izložbi i pratećih programa istraživao oblike organizirane, sustavne, i često zakonski utemeljene netolerancije koja prožima suvremenu javnu sferu, putanje kojima se ona razvijala u posljednjih dvadeset godina, kao i načine na koje politička apatija podržava oblike 'mekog' fašizma u svakodnevnom životu.

Medium_nk_zagreb_041

Aktivizam i sport: Na stadionu i oko njega - Nogometni klub Zagreb 041

Nogometni klub Zagreb 041 u skolpu seminara Protiv fašizma danas u organizaciji Mirovnih studija u suradnji s Antifašističkom platformom u  Kući ljudskih prava 9. veljače 2016. godine održao je predstavljanje svog rada i borbe protiv svih vrsta diskriminacije s porukom povratka nogometu kao sportu solidarnosti, zdravog nadmetanja, uvažavanja protivnika i sportu kojeg vole zbog njegove jednostavnosti i ljepote. 

Medium_maz

Mreža antifašistkinja Zagreba: Kapitalizam i fašizam

U duhu antifašističke borbe Mreža antifašistkinja Zagreba je direktnodemokratski kolektiv koji uspostavlja društvenu frontu koja unapređuje i aktualizira njene vrijednosti i u stanju je ne samo ukinuti represivne i diskriminatorne prakse već i dati emancipacijske društvene alternative. Metode koje aktualizira su: (samo)edukacija, direktna akcija, rotacija, a u predavanju dr. sc. Dijane Ćurković i Ivae Ivas iz Mreže antifašistkinja Zagreba, koje je održano u sklopu seminara Protiv fašizma danas, u organizaciji Mirovnih studija u suradnji s Antifašističkom platformom,  dan povijesni prikaz i usporedba kapitalizma i fašizma.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.