Najave

Medium_sarene_price__naslovnica

Promocija slikovnice za djecu i odrasle Šarene priče

Centar za mirovne studije, Studij dizajna-Arhitektonski fakultet i Etnografski muzej organiziraju promociju slikovnice za djecu i odrasle s pričama prijatelja, novih i starih članova hrvatskog društva „Šarene priče“ u srijedu, 13. svibnja 2015. u 10 sati u Etnografskom muzeju u Zagrebu (Trg Ivana Mažuranića 14).

Medium_panel_gaza_eng

Pojas Gaze danas – prepreke i mogućnosti za budućnost

Centar za mirovne studije i 8. Subversive Festival u suradnji s organizacijom Pal-Think for Strategic Studies organiziraju raspravu „Pojas Gaze danas – prepreke i mogućnosti za budućnost“ o političkoj, društvenoj i ekonomskoj situaciji u tom području. Rasprava će se održati u sklopu 8. Subversive Festivala u četvrtak, 7. svibnja 2015. od 17 do 19 sati u Kinu Europa u dvorani Muller (Varšavska ulica 3) u Zagrebu.

Medium_antifa2_ujedinjeni

Poziv na tribinu: Fašizam i antifašizam danas

Ususret 8. svibnju 2015. i obilježavanju 70 godina oslobođenja Zagreba, Mirovni studiji i Antifašistička liga pozivaju vas na razgovor: Fašizam i antifašizam danas. U srijedu, 6. svibnja 2015. od 18 do 20 sati u Kući ljudskih prava razgovaramo o nasljeđu fašizma i novim oblicima anitfa djelovanja.

Medium_diskriminacija

Prikupljanje podataka o (ne)jednakosti

Kako bi potaknuo raspravu o perspektivama poboljšanja prikupljanja podataka u području suzbijanja diskriminacije i zaštite ljudskih prava, koja bi u budućnosti mogla rezultirati i kvalitetnijim javnim politikama u ovome području, Centar za mirovne studije organizira konferenciju "Prikupljanje podataka o (ne)jednakosti" u utorak, 5. svibnja i u srijedu, 6. svibnja u Zagrebu.

Medium_kz-jasenovac-denkmal-seitenansicht

Dan proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Srpsko narodno vijeće, Centar za mirovne studije i Građanski odbor za ljudska prava organiziraju konferenciju za novinare koja će se održati u Kući ljudskih prava, Selska c. 112c, 10000 Zagreb, u srijedu  22. travnja 2015. u 10.00 na kojoj će se upozoriti na način na koji se zakonodavne, izvršne i pravosudne vlasti Republike Hrvatske odnose prema preživjelim zatočenicama i zatočenicama ustaških koncentracijskih logora, Javnoj ustanovi Spomen područje (JUSP) Jasenovac i prema nasljeđu drugog svjetskog rata.

Medium_011

Rasprava o kontroverzi zviždača i njihovoj poziciji u društvu

Povodom hrvatske premijere filma Citizenfour o najpoznatijem američkom zviždaču Edwardu Snowdenu Centar za mirovne studije, u suradnji s Multimedijalnim institutom i kustoskim kolektivom Što kako i za koga? – WHW, organizira raspravu o kontroverzi zviždača i njihovoj poziciji u društvu koja će se održati u ponedjeljak, 20. travnja 2015. u 17 sati u Kinu Europa (Müller).

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.