Pojas Gaze danas – prepreke i mogućnosti za budućnost

Large_panel_gaza_eng

Centar za mirovne studije i 8. Subversive Festival u suradnji s organizacijom Pal-Think for Strategic Studies organiziraju raspravu „Pojas Gaze danas – prepreke i mogućnosti za budućnost“ o političkoj, društvenoj i ekonomskoj situaciji u tom području. Rasprava će se održati u sklopu 8. Subversive Festivala u četvrtak, 7. svibnja 2015. od 17 do 19 sati u Kinu Europa u dvorani Muller (Varšavska ulica 3) u Zagrebu.

Budući da su okolnosti i problemi svakodnevice u izoliranom Pojasu Gaze nepoznanica većini građana Hrvatske, a rijetke vijesti pružaju jednodimenzionalnu sliku uglavnom fokusiranu na nasilje, žrtve, razaranja, o preprekama i različitim utjecajima s kojima se susreću govorit će analitičari i praktičari iz Pojasa Gaze mr. Omar Shaban, direktor organizacije Pal-Think for Strategic Studies te dr. Aed Yaghi, jedan od osnivača pokreta Palestinian National Initiative uz moderaciju urednika i voditelja Tihomira Ladišića s N1 televizije, regionalnog partnera CNN-a.

 

S obzirom da je u javnom diskursu priča o Pojasu Gaze fokusirana na rasprave o ograničenoj slobodi kretanja te o evoluciji izbjegličkih kampova, kao i o sve većoj segregaciji te barijerama za razvoj društva, cilj ove diskusije je rasvijetliti situaciju u Pojasu Gaze te potaknuti na bolje razumijevanje konteksta i mogućnosti suradnje domaćih aktera s organizacijama iz Palestine.

 

Izlaganja govornika će biti na engleskom jeziku bez prijevoda na hrvatski.

 

Također, rasprava će se održati i dan kasnije, u petak, 8. svibnja 2015. od 17 do 19 sati na Filozofskom fakultetu u Splitu (Radovanova 13).

 

Detaljan program Subversive Festivala i goste predavače pogledajte u dokumentu u privitku.

 

Dolazak palestinskih stručnjaka je financijski omogućilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u sklopu podrške razvojnoj suradnji. 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.