Promocija slikovnice za djecu i odrasle Šarene priče

Large_sarene_price__naslovnica

Centar za mirovne studije, Studij dizajna-Arhitektonski fakultet i Etnografski muzej organiziraju promociju slikovnice za djecu i odrasle s pričama prijatelja, novih i starih članova hrvatskog društva „Šarene priče“ u srijedu, 13. svibnja 2015. u 10 sati u Etnografskom muzeju u Zagrebu (Trg Ivana Mažuranića 14).

Jorge Bucay je rekao kako se djeci pričaju priče kako bi zaspali, a odraslima kako bi se probudili. S tom mišlju slikovnicu će predstaviti studenti dizajna koji su slikovnicu ilustrirali:

  • Mario Jekić,
  • Petra Vrdoljak

kao i odgajateljica iz dječjeg vrtića Travno u kojem je slikovnica predstavljena. 

Tea Vidović iz Centra za mirovne studije i prof. Ivana Fabrio, mag. dizajna sa Studija dizajna-Arhitektonski fakultet. Daljnju suradnji i radionice za djecu najavit će Željka Jelavić iz Etnografskog muzeja, nakon čega će biti ispričana i jedna priča iz Kosova te podijeljene slikovnice onima koji bi ih koristili u daljnjem radu.

Priče koje čine slikovnicu Šarene priče ispričali su prijatelji i prijateljice, novi i stari članovi hrvatskog društva, s ciljem da nam prenesu neke trenutke iz svojih života. Ti trenuci su djelomično isprepleteni stvarnošću, a djelomično fikcijom koja je njima prenašana dok su bili djeca. Pripovijedanjem svojih priča dali su nam priliku da bolje spoznamo svijet kojeg smo dio, a time i sebe same. 

Preporučite članak: