Najave događaja

Medium_capture

Prvomajski okus doma u Dugavama

Polaznici Mirovnih studija i Centar za mirovne studije pozivaju vas na prvomajski grah na svjetske načinePridružite nam se 1. 5. i kušajte razne vrste graha pripremljene prema originalnim receptima iz različitih dijelova svijeta! Provedite praznik rada uz okuse drugih kultura i popodnevnu čajanku popraćenu bubnjevima i plesom. Poslušajte i kako izgleda život ljudi u drugim kulturama!

Medium_10257530_654203167961917_4803084231092717430_o

Javna tribina "Fašizam danas"

Nemirni studiji iz Rijeke u suradnji sa Centrom za mirovne studije pozivaju vas u borbu protiv fašizma:

 

Sušak je oslobođen 21. travnja 1945. dok je Rijeka oslobođena nešto kasnije i taj datum smo zapisali na dizalicu brodogradilišta da se podsjetimo kad slavimo dan pobjede nad fašizmom. S idejom fašizma Rijeka i njeni stanovnici upoznali su se puno prije početka drugog svjetskog rata i D'Annunzio-va avantura nazvana Talijanska Regencija Kvarner napravila je od riječkog područja prvu fašističku državu čiji su najniži stalež bili najamni radnici.

Kako fašizam izgleda danas? Jesu li borba i borci protiv fašizma okamenjni i odliveni u partizanskim spomenicima? Kome je u interesu revizija povijesti i brisanje nekih povjesnih činjenica?

Riječki „Nemirni Studiji“ organiziraju javnu tribinu naziva „Fašizam danas“ na kojoj ćemo pokušati odgovoriti na pitanja vezana za temu uz pomoć gostiju.

Medium_racism-web

Poziv na tribinu All Colors Are Beautiful - Nobody is Illegal

pozvamo Vas na javnu tribinu Sve boje su lijepe- Nitko nije ilegalan (All Colors Are Beautiful - Nobody is Illegal), koja će se održati 30. siječnja 2014. u 18 sati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1. Tribinu organiziraju udruga navijača NK Zagreba "Bijeli anđeli" i Centar za mirovne studije u sklopu projekta „Dobrodošli- stvaranje preduvjeta za integraciju izbjeglica".

Medium_image001

Okrugli stol "Trgovina oružjem 91. – 95.: U ime država (Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina)"

Povodom izlaska druge knjige trilogije „U ime države“ autora Blaža Zgage i Mateja Šurca, Centar za mirovne studije, izdavačka kuća Jesenski i Turk i Zbor istraživačkih novinara pozivaju vas na okrugli stol pod nazivom Trgovina oružjem 91. – 95.:  U ime država (Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina), koji će se održati u srijedu 18. prosinca 2013. godine od 11 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2 u Zagrebu.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.