Najave događaja

Medium_equality

Tjedan jednakosti - najava događanja

Od 13. do 17. travnja nekoliko organizacija (Info Zona, Udruga Cinaz, Udruga Migra, Udruga Regionalni info centar za mlade „UMKI“ i Udruga ZUM) obilježava Tjedan jednakosti u kojemu će organizacije mladih i za mlade diljem Hrvatske doprinijeti osvještavanju građana i građanki o važnosti razumijevanja i uvažavanja različitosti svih vrsta te međusobnog učenja jedni od drugih. Tjedan jednakosti će zaživjeti u Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Donjem Miholjcu a organiziran je u okviru projekta U ime jednakosti Centra za mirovne studije, Mreže mladih Hrvatske i Cenzure Plus.

Medium_vzm

Tribina inicijative "Vjernici za mir"

U petak 13. ožujka 2015. od 18:30 do 20:00 sati u prostorijama Tribine grada Zagreba, Kaptol 27,  inicijativa Vjernici za mir  predstavlja široj javnosti svoje djelovanje.

Tema tribine je: Kako kršćani i muslimani gradeći mir slave Boga na nenasilan način u svijetu punom nasilja. Cilj nam je  potaknuti građane i građanke Zagreba na mirovno i nenasilno djelovanje i  vjernike i vjernice motivirati da u skladu sa svojim vjerskim tradicijama aktivno doprinose izgradnji civilnog društva .

Medium_krk_-_sudionici_deliberacijske_rasprave

Okrugli stol u Pazinu o ostvarivanju prava manjina

Centar za mirovne studije, nevladina organizacija iz Zagreba, u suradnji s Istarskom županijom organizira okrugli stol u Pazinu 27. veljače s početkom u 10 sati. Tema okruglog stola je ostvarivanje prava manjina - integracija ili izazivanje sukoba i podjela.  Okrugli stol će biti u sjedištu Istarske županije u Pazinu. Sala za sastanke, prizemlje, Drćevka 3.

Medium_gaza_beach

Tribina o preprekama miru u Pojasu Gaze

Centar za mirovne studije organizira tribinu Situacija u Pojasu Gaze – prepreke miru, koja će biti u ponedjeljak, 23. veljače u 18 sati u Kulturno informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj 5/I u Zagrebu.

Na tribini će govoriti viši ekonomski savjetnik Omar Shaban iz organizacije Pal-Think for Strategic Studies iz Pojasa Gaze te novinar i diplomat Zlatko Dizdarević, koji se 30 godina bavi Bliskim istokom.

Tribina je uvod u aktivnosti Centra za mirovne studije vezane uz međunarodnu razvojnu suradnju i razmjene aktivističkih iskustava između Hrvatske i Palestine u okviru projekta Međunarodne razvojne suradnje Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Medium_bdpweb-01

Deliberacija o proračunu u TV emisiji Cenzura

Proračun je teško učiniti zanimljivim, tema je složena, a zbog nagomilanih problema i recesije očekuje se da će biti sve više u središtu interesa  javnosti. Većina građana ne zna kako funkcionira je proračunski proces pogotovo na nacionalnoj razini pa slijedom toga teško je očekivati njihovo uključivanje. S druge strane političari smatraju da nema ni potrebe za uključivanjem građana, ne vjeruju im pa se time stvara neprekinuti lanac međusobnog nepovjerenja.

Centar za mirovne studije je u siječnju organizirao deliberaciju o proračunu. Pogledajte TV emisiju Cenzura na temu Sudjelovanje građana u procesu donošenja državnog proračuna, koja je je na rasporedu 20. veljače u 21h sat.

Medium_global_education

Seminar o perspektivama globalnog obrazovanja u Hrvatskoj

Seminar "Globalno obrazovanje: Perspektive u Hrvatskoj"  bit će 20. veljače u prostorima Sveučilišta u Ulici kralja Zvonimira s početkom  u 10 sati.

Seminar organizira Centar za mirovne studije pod pokroviteljstvom Centra North-South Vijeća Europe. 

Cilj seminara je predstavnicima ministarstava, institucija, sveučilišta, ali i civilnog društva predstaviti koncept, razvoj, ciljeve, vrijednosti te perspektive u polju Globalnog obrazovanja (GO). Ova aktivnost prva je u nizu aktivnosti uvođenja ovog koncepta u Hrvatsku, te prvi korak prema daljnjim partnerstvima, idejama i projektima u ovom polju. 

 

Medium_usputna_stanica01

U Dokukinu KIC o pravima imigranata

Večer u četvrtak 19. veljače započinje u 19h okruglim stolom u maloj dvorani Dokukina KIC u organizaciji Centra za mirovne studije na kojem će svoja iskustva podijeliti tražitelji azila u Hrvatskoj, predstavnica NO-BORDER mreže Zagreb te Davor Konjikušić, novinar i fotograf koji je svojom društveno angažiranom fotoinstalacijom "Slijepa pjega" skrenuo pozornost na prava imigranata u Hrvatskoj. 

Nakon razgovora u 21h nemojte propustiti film "Usputna stanica" koji je unatoč svojoj zahtjevnoj temi zaokupio pažnju dokumentarnog svijeta, tako između ostalih nagrada svakako treba spomenuti konkurenciju za najbolju fotografiju na Cannes FF te nominaciju za Europsku filmsku nagradu.

Ulaz na razgovor i projekciju je slobodan.

 

Medium_img_1924

Izrada afričkog nakita u Močvari

U okviru programa Afrika u Močvari u srijedu 18. veljače, predviđena je od 17 sati radionica nakita. Vodit će je Tope Okoli, koja dolazi iz Nigerije i koja zadnjih pet mjeseci razvija ideju promociju afričke kulture u Hrvatskoj te povezivanje drugih kultura kroz modu i izradu nakita. 

Pomoć u provođenju radionice pružat će volonterke i volonteri Centra za mirovne studije.

Svi ste pozvani sudjelovati. Dođete izraditi svoju modifikaciju nakita.

Dođite na bal kultura!

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.