Poziv na tribinu All Colors Are Beautiful - Nobody is Illegal

Large_racism-web

pozvamo Vas na javnu tribinu Sve boje su lijepe- Nitko nije ilegalan (All Colors Are Beautiful - Nobody is Illegal), koja će se održati 30. siječnja 2014. u 18 sati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1. Tribinu organiziraju udruga navijača NK Zagreba "Bijeli anđeli" i Centar za mirovne studije u sklopu projekta „Dobrodošli- stvaranje preduvjeta za integraciju izbjeglica".

Cilj tribine je doći do odgovora kako zaustaviti širenje rasizma i ksenofobije među mladima, a posebice navijačima, pojava koje se vrlo očito šire i preko nogometnih tribina još od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća te promovirati uključujuću i nenasilnu kulturu navijanja.

Na tribini će sudjelovati stručnjaci iz regije i gosti iz Njemačke, Danske, Engleske i Italije, koji će predstaviti iskustva svojih organizacija i navijačkih skupina u borbi protiv rasizma i ksenofobije na sportskim terenima.

Tribina je dio šireg projekta kojim želimo doprinjeti stvaranju društvenih i institucionalnih preduvjeta za „društvo dobrodošlice" izbjeglicama i strancima u Hrvatskoj, a jedno od prioritetnih područja u kojem ćemo dati svoj doprinos je podrška nastojanjima ove i srodnih navijačkih skupina u širenju prostora sportskog navijanja i suzbijanja nasilja uvjetovanog rasizmom i ksenofobijom čime se direktno doprinosi i promociji ljudskih prava u RH.

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.