Mirta

Large_mirta_za_web

Mirta je ustanova za obrazovanje odraslih koja organizira dostupne i inovativne neformalne obrazovne programe koji promiču demokraciju, kulturu mira te društvenu pravednost. Strateški partneri Mirte su organizacije civilnog društva: Centar za mirovne studije, Mreža mladih Hrvatske, Volonterski centar Osijek i Smart u čijoj se suradnji pripremaju i provode programi. 

Mirta okuplja, dijeli i razmjenjuje znanja i vještine koje osnažuju pojedince, grupe i zajednice na području demokracije, ljudskih prava, izgradnje mira i civilnoga društva.

Mirta povezuje obrazovne sadržaje čineći ih dostupnima u različitim lokalnim zajednicama. Kvaliteta i inovativnost programa postižu se kroz suradnju sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svijetu. Promiče kritičke i participativne procese učenja, a prostor međusobnog učenja i djelovanja. 

Samostalno i u suradnji razvija i provodi programe neformalnog obrazovanja utemeljene na inovaciji, kritičkom mišljenju, međusobnom učenju, razmjeni i emancipaciji.

Programi koji se kroz Mirtu, u suradnji s organizacijama partnericama provode su:

Mirovni studiji u Zagrebu,
Demo akademija u Osijeku,
Studiji o mladima za mlade,
Usavršavanje nastavnika za građanski odgoj i obrazovanje,
Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija 

 

Razvijanje i provođenje obrazovnih programa u 2015. i 2016. financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Norveški fond, Centre znanja i program Demokrazizacija 2.0, Grad Zagreb i Europska unija.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.