Arhiva

Medium_mirta_za_web

Mirta

Mirta je ustanova za obrazovanje odraslih koja organizira dostupne i inovativne neformalne obrazovne programe koji promiču demokraciju, kulturu mira te društvenu pravednost. Strateški partneri Mirte su organizacije civilnog društva: Centar za mirovne studije, Mreža mladih Hrvatske, Volonterski centar Osijek i Smart u čijoj se suradnji pripremaju i provode programi. 

Medium_mirta_za_web

Mirta: poziv na predstavljanje programa

Pozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju neformalnih obrazovnih programa za mir i demokraciju koji se provode u suradnji s Ustanovom Mirta. 29.09. u Galeriji Nova, Teslina 7, od 14 - 17 sati predstaviti ćemo Mirovne studije, Studije o mladima za mlade, Demo akademiju iz Osijeka i Akademiju menadžmenta neprofitnih organizacija. Predstavljanje organiziramo u sklopu Tjedna cjeloživotnog obrazovanja.

Medium_ms-300x250

Završni radovi

U sklopu programa, sudionici i sudionice Mirovnih studija sudjeluju u praktičnom radu. Praktični rad je produbljenje sadržaja Mirovnih studija prema interesu sudionika i aktualnim temama kojima sudionici s mentorima određuju fokus. Uz iskustvo koje se dobiva upoznajući aktere, dodatne sadržaje i procese, rezlutati ovog procesa su i refleksije sudionika na sam proces uobličeni u završne radove koje ovim putem predstavljamo.

Medium_intranet

Intranet

Na intranetu Mirovnih studija nalaze se radni materijali i obavijesti za sudionike programa.

Logirajte se.

Medium_mirovna_akademija_1

Četvrta Post-jugoslavenska Mirovna Akademija, Sarajevo, 17 – 26.07.2011.

Mirovna akademija Vas poziva da se prijavite na četvrtu po redu Post-jugoslavensku Mirovnu Akademiju za ljude sa prostora bivše Jugoslavije, aktivne na polju izgradnje mira, suočavanja sa prošlošću i zaštite ljudskih prava, za aktiviste/ice, studente/kinje, istraživače/ice, teoretičare/ke, novinare/ke i sve ostale kojima je mirovni rad u fokusu življenja i djelovanja. Četvrta Mirovna Akademija se organizira u Sarajevu od 17-26.07.2011. godine.

Medium-noimage

Poziv na Mirovnu akademiju u Sarajevu

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da se ove godine organizira treća po redu Post-jugoslavenska mirovna akademija za ljude sa prostora bivše Jugoslavije, aktivne na polju izgradnje mira, suočavanja sa prošlošću i zaštite ljudskih prava, za aktiviste/ice, studente/kinje, istraživače/ice, teoretičare/ke, novinare/ke i sve ostale kojima je mirovni rad u fokusu življenja i djelovanja. Mirovnu akademiju u Sarajevu organiziraju: Centar za nenasilnu akciju Sarajevo/Beograd, Centralni Savez Menonita, Nansen Dijalog Centar Sarajevo, Terca BiH.


Medium-noimage

Promocija istraživanja: Sudionička demokracija u udrugama i publikacije: Unutar udruga

Centar za mirovne studje održati će u četvrtak, 20. 12. 2007. od 16.00 – 17.30 u Centru za ljudska prava, Kralja Držislava 6, promociju publikacije: Unutar udruga.
Publikacija je rezultat istraživanja Ispitivanje sudioničke demokracije u udrugama grada Zagreba koje je provedeno u 2007. godini u suradnji CMS-a i Instituta za društvena istraživanja „Ivo Pilar“, financijski podržano od strane Nacionalne zaklade za razvoj civinog društva, u kojem je sudjelovala 51 udruga.

Program i govornici/ce:

  • O svrsi i ciljevima istraživanja: Andrijana Parić, Centar za mirovne studije
  • O korištenim metodama: dr.sc.Renata Franc; Institut za društvena istraživanja „Ivo Pilar“
  • Prezentacija rezultata istraživanja: Matija Gažić
  • O važnosti istraživanja u civilnom sektoru: predstavnik/predstavnica Nacionalne zaklade za razvoj civinog drustva
  • Diskusija

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.