Mirta: poziv na predstavljanje programa

Large_mirta_za_web

Pozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju neformalnih obrazovnih programa za mir i demokraciju koji se provode u suradnji s Ustanovom Mirta. 29.09. u Galeriji Nova, Teslina 7, od 14 - 17 sati predstaviti ćemo Mirovne studije, Studije o mladima za mlade, Demo akademiju iz Osijeka i Akademiju menadžmenta neprofitnih organizacija. Predstavljanje organiziramo u sklopu Tjedna cjeloživotnog obrazovanja.

Društveno-političko okruženje ubrzano se mijenja, o brojnim promjenama potrebno je izgraditi stav i donositi odluke koje se temelje na informiranosti i znanju pa onda i iskustvu. U pravilu, gorućih tema postajemo svjesni tek kada se demokratski prostor toliko suzi i primorani smo se pozicionirati 'za ili protiv'. Dodajmo tome da u formalnom obrazovnom sustavu u Hrvatskoj još nismo našli način da se sustavno poučavanju temelji obrazovanja za demokraciju i aktivne građane. Čak i kada bi on postojao - znanja i vještine potrebne za snalaženje u pluralnom društvu, kao i motivacija za sudjelovanje u društvenoj promjeni ne mogu se steći jednom zauvijek, samo u školi ili na fakultetu. 

Porazgovarajmo zajedno kako kroz aktivan pristup graditi društvo s više pluralizma, demokratskih mogućnosti u kojem građani, udruženi u grupe, kolektive i organizacije utječu i doprinose promjenama te kako ih u tome može poduprijeti neformalno obrazovanje.

Predstaviti ćemo programe obrazovanja odraslih koji su nastali i provode se u suradnji s organizacijama civilnog društva: Centrom za mirovne studije, Mrežom mladih Hrvatske, Volonterskim centrom Osijek, Smartom iz Zagreba i Rijeke. Pridružite nam se!

Program: 14 - 17 sati

14.00  - 15.30: Predstavljanje kurikuluma – razgovor o programima
Uvod: Mirta - Cjeloživotno obrazovanje za mir i demokraciju  

Predstavljanje programa: 

  • Mirovni studiji, Iva Zenzerović Šloser, Centar za mirovne studije/Mirta
  • Studiji o mladima za mlade, Anamarija Sočo, Mreža mladih Hrvatske/Mirta
  • Demo akademija, Nikoleta Poljak, Volonterski centar Osijek/Mirta
  • Usavršavanje  nastavnika za građanski odgoj i obrazovanje, Lovorka Bačić, Centar za  mirovne studije/Mirta
  • Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija, Slađana Novota, Smart/Mirta
  • Sudionice i sudionici o programu

15.30 – 17.00 

  • Predstavljanje istraživačkih i praktičnih radova sudionika i sudionica programa

Više o tjednu cjeloživotnog učenja.

Kroz rad strateških partnera, programe u 2016. financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva - Fondovi Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Kraljevine Norveške,  Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.