Nejednakost

Medium_tihomir_oreskovic__hina__fah

Premijeru, gdje su brojke?

Unatoč štetnim procesima privatizacije, dokazanim negativnim nalazima revizije pretvorbe i privatizacije, brojnim sudskim i izvan sudskim postupcima koji se godinama vuku i iscrpljuju administrativne kapacitete javnog menadžmenta, te potpisanim ugovorima koji ne osiguravaju uvećanje vrijednosti poduzeća i dugoročne koristi stvarnim dioničarima državnih poduzeća – građanima, i za koje odgovorni nikada nisu odgovarali, krovna strategija svih političkih opcija ostaje prodaja imovine, što pokazuju i recentne odluke Vlade o izuzimanju 8 poduzeća sa popisa strateških poduzeća RH a kako bi ih se pripremilo za privatizaciju.

Medium-noimage

Nabava usluga za umjetnike/ govornike tijekom komemoracije Josip Reihl-Kira povodom 25 godišnjice njegove smrti u Osijeku, 01. srpnja 2016. godinei na projektu „Geometar (ne)jednakosti“

Centar za mirovne studije provodi projekt financiran od strane Europske unije pod nazivom ''Geometar jednakosti'' u okviru programa IPA 2011. U posljednjih godinu dana CMS sustavno radi na praćenju državnog proračuna kako bi se utvrdilo i javnosti predstavilo kako se politike vezane uz javni proračun ne provode sukladno načelima, ciljevima, politikama i aktivnostima navedenim u relevantnim javnim dokumentima i politikama. U sklopu ovog projekta provodimo (UN)Decent Exposure Week festival u Zagrebu i Osijeku gdje ćemo organizirati niz predavanja, prezentacija, filmskih projekcija, izložbi i raznih kulturnih događanja u čast aktivizma i njegova utjecaja na društvene promjene.

Medium_imag0348

Ponosni: Nagrada "Miko Tripalo" za 2015. Centru za mirovne studije

Centar za mirovne studije iz Zagreba dobitnik je godišnje Nagrade "Miko Tripalo" za 2015. godinu, a zahvaljujući na nagradi naglašavamo da je upravo civilno društvo ključni mehanizam u čuvanju demokracije, a time i ključni akter stvaranju Hrvatska kao zemlje dobrodošlice za sve ljude.

Medium_befunky_collage

Razotkrivanje: Tribine i projekcije filmova o zviždačima na Subversive Film Festivalu

U sklopu 9. Subversive Festivala – Politike prijateljstva Centar za mirovne studije organizira projekcije filmova i tribine Razotkrivanje - (Un)Decent Exposure putem kojih želi naglasiti važnost zviždača u današnjem svijetu. Filmovi i tribine zamišljeni su kao motivacija svima nama da jačamo vlastitu građansku hrabrost koja polako, ali sigurno postaje najmoćnije oružje u borbi protiv društvene nepravde.

Medium_h20160429000273

Osvrt Platforme 112 na prvih 100 dana rada Vlade: Na putu do dna

«Pitamo se bi li građani i građanke glasalo za program ove Vlade da su na predizbornim plakatima oglašavali ono što sada čine – slabljenje socijalne države, komercijalizacija javnozdravstvenog sustava smanjenje sloboda medija te govora», istaknula je na konferenciji za novinare povodom prvih 100 dana rada Vlade Ana Brakus iz CESI.

Medium_prosvjeda_akcija_inicijative_dobrodosli_i_crosol-a__2_

Povodom boravka turskog predsjednika Erdogana: EU, prodala si dušu vragu!

Povodom gostovanja turskog predsjednika Erdogana u Hrvatskoj, Inicijativa Dobrodošli! i Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske CROSOL organizirali su danas prosvjednu akciju ispred hotela Westin u kojem su se predsjednik Erdogan i predsjednica Grabar-Kitarović susreli s hrvatskim i turskim gospodarstvenicima. 

Medium_znanje_nije_roba

Podrška CMS-a Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Centar za mirovne studije podržava Plenum Filozofskog fakulteta u borbi protiv potpisivanja ugovora s Katoličkim bogoslovnim fakultetom.  Protiv smo sklapanja ugovora na štetu studenata i studentica vlastitog fakulteta, budućih obrazovnih radnika i radnica i podržavamo vaš otpor.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.