Nejednakost

Medium-noimage

Nabava usluga za umjetnike/ govornike tijekom komemoracije Josip Reihl-Kira povodom 25 godišnjice njegove smrti u Osijeku, 01. srpnja 2016. godinei na projektu „Geometar (ne)jednakosti“

Centar za mirovne studije provodi projekt financiran od strane Europske unije pod nazivom ''Geometar jednakosti'' u okviru programa IPA 2011. U posljednjih godinu dana CMS sustavno radi na praćenju državnog proračuna kako bi se utvrdilo i javnosti predstavilo kako se politike vezane uz javni proračun ne provode sukladno načelima, ciljevima, politikama i aktivnostima navedenim u relevantnim javnim dokumentima i politikama. U sklopu ovog projekta provodimo (UN)Decent Exposure Week festival u Zagrebu i Osijeku gdje ćemo organizirati niz predavanja, prezentacija, filmskih projekcija, izložbi i raznih kulturnih događanja u čast aktivizma i njegova utjecaja na društvene promjene.

Medium_imag0348

Ponosni: Nagrada "Miko Tripalo" za 2015. Centru za mirovne studije

Centar za mirovne studije iz Zagreba dobitnik je godišnje Nagrade "Miko Tripalo" za 2015. godinu, a zahvaljujući na nagradi naglašavamo da je upravo civilno društvo ključni mehanizam u čuvanju demokracije, a time i ključni akter stvaranju Hrvatska kao zemlje dobrodošlice za sve ljude.

Medium_befunky_collage

Razotkrivanje: Tribine i projekcije filmova o zviždačima na Subversive Film Festivalu

U sklopu 9. Subversive Festivala – Politike prijateljstva Centar za mirovne studije organizira projekcije filmova i tribine Razotkrivanje - (Un)Decent Exposure putem kojih želi naglasiti važnost zviždača u današnjem svijetu. Filmovi i tribine zamišljeni su kao motivacija svima nama da jačamo vlastitu građansku hrabrost koja polako, ali sigurno postaje najmoćnije oružje u borbi protiv društvene nepravde.

Medium_h20160429000273

Osvrt Platforme 112 na prvih 100 dana rada Vlade: Na putu do dna

«Pitamo se bi li građani i građanke glasalo za program ove Vlade da su na predizbornim plakatima oglašavali ono što sada čine – slabljenje socijalne države, komercijalizacija javnozdravstvenog sustava smanjenje sloboda medija te govora», istaknula je na konferenciji za novinare povodom prvih 100 dana rada Vlade Ana Brakus iz CESI.

Medium_prosvjeda_akcija_inicijative_dobrodosli_i_crosol-a__2_

Povodom boravka turskog predsjednika Erdogana: EU, prodala si dušu vragu!

Povodom gostovanja turskog predsjednika Erdogana u Hrvatskoj, Inicijativa Dobrodošli! i Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske CROSOL organizirali su danas prosvjednu akciju ispred hotela Westin u kojem su se predsjednik Erdogan i predsjednica Grabar-Kitarović susreli s hrvatskim i turskim gospodarstvenicima. 

Medium_znanje_nije_roba

Podrška CMS-a Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Centar za mirovne studije podržava Plenum Filozofskog fakulteta u borbi protiv potpisivanja ugovora s Katoličkim bogoslovnim fakultetom.  Protiv smo sklapanja ugovora na štetu studenata i studentica vlastitog fakulteta, budućih obrazovnih radnika i radnica i podržavamo vaš otpor.

Medium_imagen_13

Sloboda govora - temelj demokracije

Hrvatsko novinarsko društvo i Centar za mirovne studije organiziraju javni razgovor novinara i studenata novinarstva s Tomom Henhefferom, izvršnim direktorom udruženja Canadian Journalists for Free Expression na temu  "Sloboda govora – temelj demokracije" u srijedu 6. travnja 2016. u 14 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb).

 

Medium_iniative_welcome_form_croatia

Poziv srednjoškolcima na trening: Postani Ambasador solidarnosti!

Pozivamo srednjoškolke i srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji žele dugoročno doprinositi izgradnji društva dobrodošlice i solidarnosti putem svojim škola, vijeća učenika, savjeta mladih, organizacija mladih i drugih aktera u zajednici ili kroz direktnu pomoć i podršku izbjeglicama. Trening će se održati u Slavonskom Brodu od 8. do 10. travnja. 2016. godine.