Nejednakost

Medium_h20161020000618

Geometar jednakosti: Socijalne politike ključ smanjenja društvenih nejednakosti

Socijalne nejednakosti u Hrvatskoj u posljednjih su se trideset godina značajno povećale, da bi se zahvaljujući provedbi socijalnih politika u zadnjih deset godina počele blago smanjivati, pokazuju rezultati nedavnog istraživanja o nejednakostima predstavljeni u četvrtak u Zagrebu, pri čemu se najveće i najdrastičnije nejednakosti odnose na stariju populaciju.

Medium_hina_fah_mladi

Predstavljanje Geometra jednakosti u Splitu

Centar za mirovne studije u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu Vas poziva na predstavljanje rezultata istraživanja o nejednakosti u Hrvatskoj te raspravu o mogućim rješenjima i preporukama za smanjenje regionalnih razlika te razlika između određenih društvenih skupina "Geometar jednakosti.

Medium_hina_fah_mladi

Upitnik o prekarnom radu i siromaštvu

Molimo Vas da nam pomognete s ulaganjem 4 minute Vašeg vremena odgovaranjem na upitnik o prekarnom radu i siromaštvu koji će pomoći PIE News projektu da započne s aktivnostima.

Medium_img_1275

Birali su vas građani, a ne banke – čije interese ćete zastupati?

Centar za mirovne studije želi upozoriti građane i donosioce odluka na potencijalnu veliku štetu Hrvatskoj koju bi mogao donijeti reterirajući pristup tehničkog ministra financija Zdravka Marića prema tužbi Unicredita, vlasnika Zagrebačke banke, sukladno njegovim najavama kako želi nagodbu s bankama. 

Medium-noimage

Nabava usluga vanjskih stručnjaka/inja za prikupljanje i obradu podataka iz postojećih javnih baza podataka u području ekonomije, poreza, siromaštva, okoliša i pravosuđa

Centar za mirovne studije provodi projekt financiran od strane Europske unije pod nazivom ''Geometar jednakosti'' u okviru programa IPA 2011. U posljednjih godinu dana CMS sustavno radi na praćenju državnog proračuna kako bi se utvrdilo i javnosti predstavilo kako se politike vezane uz javni proračun ne provode sukladno načelima, ciljevima, politikama i aktivnostima navedenim u relevantnim javnim dokumentima i politikama. Uz to radimo na dizajnu indikatora nejednakosti u 8 područja za koje se prikupljaju podaci iz već dostupnih javnih baza podataka.

Medium_revizija

Edukacija o društvenoj reviziji

Centar za mirovne studije organizira 27. i 28. lipnja u prostorijama Kuće ljudskih prava (Selska cesta 112 a) edukaciju o društvenoj reviziji.

Društvena revizija (social audit) je proces koji obuhvaća razumijevanje, mjerenje, izvještavanje i unapređenje društvenog i etičnog djelovanja javnih i državnih tijela i institucija, a njezina je svrha jačanje društva jer naglašava potrebu za njihovom odgovornošću i transparentnošću.

Medium_20160607_okrugli_stol_u_ep__strasbourg

Liberalna demokracija štiti se i u Zagrebu i u Strasbourgu!

„Primamo zabrinjavajuće izvještaje iz Hrvatske, o zatiranju medijskih sloboda i autonomnog civilnog društva. Danas smo tu kolike su prijetnje liberalnoj demokraciji u Hrvatskoj“,  s tim je riječima Ulrike Lunacek, potpredsjednica Europskog parlamenta iz grupe Europskih zelenih u utorak 7.  lipnja u Europskom parlamentu u Strasbourgu otvorila okrugli stol „Hrvatska na putu neliberalne demokracije?“.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.