Nejednakost

Medium_imagen_13

Sloboda govora - temelj demokracije

Hrvatsko novinarsko društvo i Centar za mirovne studije organiziraju javni razgovor novinara i studenata novinarstva s Tomom Henhefferom, izvršnim direktorom udruženja Canadian Journalists for Free Expression na temu  "Sloboda govora – temelj demokracije" u srijedu 6. travnja 2016. u 14 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb).

 

Medium_iniative_welcome_form_croatia

Poziv srednjoškolcima na trening: Postani Ambasador solidarnosti!

Pozivamo srednjoškolke i srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji žele dugoročno doprinositi izgradnji društva dobrodošlice i solidarnosti putem svojim škola, vijeća učenika, savjeta mladih, organizacija mladih i drugih aktera u zajednici ili kroz direktnu pomoć i podršku izbjeglicama. Trening će se održati u Slavonskom Brodu od 8. do 10. travnja. 2016. godine.

Medium_okrugli_stol_europa_2020_cms__1_

Socijalne investicije su zalog za pametnu, inkluzivnu i održivu budućnost

Kada je 2010. godine  Europska komisija predložila strategiju Europa 2020 postavljeni su ciljevi prema kojima bi Europa u narednom desetljeću, do 2020. godine trebala postati društveno uključivija, pametnija i održivija. To se odnosi na poticanje zapošljavanja, istraživanja i razvija, visokog obrazovanja te  prelaska na niskougljičnu ekonomiju temeljenu na  tehnološkim inovacijama i obnovljivim izvorima energije.  

Medium_eu20200_flickr

Europa 2020. u praksi Europskog semestra: Može li Hrvatska (još uopće) ostvariti ciljeve pametnog, uključivog i održivog razvoja?

U svjetlu aktualnog donošenja Državnog proračuna za 2016. te kao doprinos pravodobnoj i promišljenoj pripremi Specifičnih preporuka Europske komisije za Republiku Hrvatsku i Nacionalnog programa reformi za 2016. godinu u sklopu Europskog semestra, GONG, Centar za mirovne studije i Savez samostalnih sindikata Hrvatske organiziraju okrugli stol Europa 2020. u praksi Europskog semestra: Može li Hrvatska (još uopće) ostvariti ciljeve pametnog, uključivog i održivog razvoja.

Medium_presica_ocjena_stanja_i_perspektive_dr_avnog_prora_una_i_fiskalne_politike_u_hrvat__6_

Kako Vlada u proračunu tretira ključne poluge demokracije

Povodom usvajanja prijedloga Državnog proračuna za 2016. s projekcijama za 2017. i 2018. godinu na sjednici Vlade 10. ožujka, danas je Centar za mirovne studije zajedno s ekonomskim stručnjacima organizira konferenciju za novinare Ocjena stanja i perspektive Državnog proračuna i fiskalne politike u Hrvatskoj na kojoj je svoje viđenje dala i Platforma 112.

Medium_p-h20160310008255

Ocjena stanja i perspektive Državnog proračuna i fiskalne politike u Hrvatskoj: PRORAČUN NAPOKON!

Povodom donošenja Državnog proračuna za 2016. i s obzirom na rastuće društvene i ekonomske nejednakosti, kondicioniranost proračuna zahtjevima fiskalne konsolidacije i smanjenja javnog duga te još uvijek stagnirajućeg gospodarstva, Centar za mirovne studije zajedno s ekonomskim stručnjacima organizira konferenciju za novinare "Ocjena stanja i perspektive Državnog proračuna i fiskalne politike u Hrvatskoj: PRORAČUN NAPOKON!" u petak, 11. ožujka 2016. u 11 sati u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112a).

Medium_volunteering

Svjetski dan socijalne pravde: Država blagostanja za sve, a ne samo privilegirane

Povodom Svjetskog dana socijalne pravde Centar za mirovne studije želi svim građanima i građankama Republike Hrvatske da socijalna pravda, kao jedna od ustavnih vrijednosti zaista zaživi kao osnovni princip svih, a posebno ekonomskih politika naše zemlje, da se političari vode ciljem osiguranja države blagostanja za sve a ne samo privilegirane elite, te da se zaustave rastuće nejednakosti u našem društvu. 

Medium-noimage

Poziv za prikupljanje ponuda za ugovaranje 5 asistenata/ica za prikupljanje i obradu podataka nejednakosti za Okvir Praćenja Ravnopravnosti (Equality Monitoring Framework) na nacionalnoj i regionalnoj razini na projektu „Geometar (ne)jednakosti“

Centar za mirovne studije provodi projekt financiran od strane Europske unije pod nazivom ''Geometar jednakosti'' u okviru programa IPA 2011. U posljednjih godinu dana CMS sustavno radi na praćenju državnog proračuna kako bi se utvrdilo i javnosti predstavilo kako se politike vezane uz javni proračun ne provode sukladno načelima, ciljevima, politikama i aktivnostima navedenim u relevantnim javnim dokumentima i politikama. Uz to radimo na dizajnu indikatora nejednakosti u 8 područja za koje se prikupljaju podaci iz već dostupnih javnih baza podataka.

Medium_h20151203000177

Javna rasprava: "Postizborni skener: Što je dogovoreno i s kim?"

Dok pregovori oko sastavljanja buduće vlade još uvijek traju, Platforma 112 drži kako je presudno važno informiranje građanki i građana o dosadašnjem tijeku pregovora u kontekstu procesa dogovaranja programskih načela i ciljeva te stoga organizira javnu raspravu „Postizborni skener: Što je dogovoreno i s kim?“ u petak, 4. prosinca 2015. od 11 do 13 sati u Europskom domu (Jurišićeva ulica 1/1, Zagreb).

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.