Nejednakost

Medium_img_3282

Platforma 112: Nerealna obećanja dviju velikih koalicija

Platforma 112 izračunala je kako bi predizborna obećanja SDP-ove koalicije Hrvatska raste državu godišnje koštala najmanje 6,8 milijardi kuna, a obećanja HDZ-ove Domoljubne koalicije 8,23 milijarde kuna, zbog čega su na konferenciji za novinare u srijedu birače upozorili kako je riječ o nerealnim obećanjima koja se neće ispuniti ili će ih u određenom trenutku morati platiti sami građani.

Medium_057_002

Izborna obećanja u raskoraku s proračunom

Platforma 112, u srijedu 04. studenoga 2015. s početkom u 11.00 h, Kuća ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112 c, organizira konferenciju za novinare na kojoj će javnosti predstaviti procjenu utjecaja izbornih programa dviju najvećih koalicija na proračun RH za 2016. godinu.

Medium_20150703_mislav_zitko__sandra_bencic__gordan_bosanac__vilim_ribic__marina_skrabalo_1

Grčka tragedija u režiji Trojke: Gdje su nestale europske vrijednosti?

Centar za mirovne studije (CMS), Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske CROSOL, Matica hrvatskih sindikata, Grupa 22 i Centar za radničke studije izražavaju duboku zabrinutost za ozbiljnu ugroženost temeljnih europskih vrijednosti demokracije, solidarnosti, društvene pravde i zaštite ljudskih prava u slučaju aktualne grčke dužničke krize. Ugroženost tih vrijednosti ne dolazi od marginalnih skupina, ekstremista ili „vanjskog neprijatelja“, nego upravo od ključnih europskih institucija koje nepopustljivo nameću Grčkoj politiku rezanja i rasprodaju ključnih nacionalnih resursa u zamjenu za olakšanje otplate duga kreditorima. 

Medium_5605638288_341ca37aaf_b

Grčka tragedija u režiji Trojke: Gdje su nestale europske vrijednosti?

Duboko zabrinuti za ozbiljnu ugroženost temeljnih europskih vrijednosti demokracije, solidarnosti, društvene pravde i zaštite ljudskih prava u slučaju aktualne grčke dužničke krize koja ne dolazi od marginalnih skupina, ekstremista ili „vanjskog neprijatelja“, nego upravo od ključnih europskih institucija koje nepopustljivo nameću Grčkoj politiku rezanja i rasprodaju ključnih nacionalnih resursa u zamjenu za olakšanje otplate duga kreditorima, Centar za mirovne studije (CMS), Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske CROSOL, Matica hrvatskih sindikata i Grupa 22 organiziraju konferenciju za medije i novinare.

Medium_11138137_1108171645866180_6087986089712048363_n

Pravi antifašizam nikad nije u modi

Danas slavimo Dan antifašističke borbe. Na današnji dan je u šumi Brezovica kraj Siska osnovan prvi partizanski odred: Sisački partizanski odred. Povodom ovog dana Forum mladih SDP-a Sisačko-moslavačke županije organizirao je 20. lipnja u Sisku tribinu na temu "Antifašizam nekad i danas".

Medium_v__7bc8

Protest pred Hrvatskim olimpijskim odborom: Cilj olimpizma je očuvanje ljudskog dostojanstva

Kuća ljudskih prava pridružila se simboličkim protestima koji se danas događaju širom Europe zbog toga što se dopustilo da Azerbajdžan bude domaćinom 1. europskih sportskih igara. Hrvatski olimpijski odbor zdušno se i svesrdno uključio u organizaciju, posebno njegov predsjednik Mateša osobno, pritom prešućujući represiju bez presedana koju provodi predsjednik Ilham Alijev prema vođama neovisnih organizacija civilnoga društva, mnogim mladim aktivistima, vodećim novinarima/kama. 

Medium_20150604_121732

CMS postao dio europske mreže SOLIDAR

Centar za mirovne studije primljen je u članstvo europske mreže organizacija civilnog društva koje zajedno rade na poboljšanju socijalne pravde u Europi u četvrtak, 4. lipnja 2015.

Medium_img_1817

Otvaranje društvenim investicijama i inovacijama ili mazanje očiju?

Europska komisija očekuje da Hrvatska provede strukturne reforme. No s obzirom na dosadašnje iskustvo upitno je hoće li one biti neko novo mazanje očiju građanima, pa čak i Komisiji? Ili će političke elite, kako na domaćoj, tako i na europskoj razini, kroz participativni proces možda konačno otvoriti javni prostor stvarnim promjenama? I to tako da, primjerice, ulaganja u obrazovanje i znanost u budućnosti neće više biti tretirana kao trošak, nego dugoročna društvena investicija, istaknuto je na na javnoj raspravi na temu "Ususret reformama ili sankcijama: Kako će Hrvatska odgovoriti na zahtjev Europske komisije?" održanoj u organizaciji Centra za mirovne studije, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i GONG-a u Novinarskom domu u Zagrebu.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.