Najave događaja

Medium_language-barrier

Jezične barijere u integraciji izbjeglica

Najavljujemo održavanje okruglog stola 'Jezične barijere u integraciji izbjeglica' u organizaciji Centra za mirovne studije i partnerskih organizacija. Okrugli stol će se održati 9. prosinca od 9.30 do 11.30 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Molimo Vas da potvrdite svoje sudjelovanje do 7. prosinca. 

Medium_drugacijaeu_bigger

„Socijalna Europa – strateška investicija, a ne trošak!“

Uoči europskih izbora, GONG i SSSH u suradnji s Centrom za mirovne studije i Grupom 22 pozivaju Vas na tematsku debatu o mogućnostima obnove europskog socijalnog modela u narednom mandatu EP i EK „Socijalna Europa – strateška investicija, a ne trošak!“ u utorak, 13. svibnja 2014. od 11 do 13 sati u Velikoj dvorani Radničkog doma (Trg kralja Petra Krešimira 4, V. kat , Zagreb).

Medium_oppressed_plakat

5. ANTIFA NIGHT U ZAGREBU

Mladi antifašisti Zagreba u suradnji s Centrom za mirovne studije organiziraju peti po redu ANTIFA night u subotu 10.05.2014. godine u Klubu Močvara.

Medium_capture

Prvomajski okus doma u Dugavama

Polaznici Mirovnih studija i Centar za mirovne studije pozivaju vas na prvomajski grah na svjetske načinePridružite nam se 1. 5. i kušajte razne vrste graha pripremljene prema originalnim receptima iz različitih dijelova svijeta! Provedite praznik rada uz okuse drugih kultura i popodnevnu čajanku popraćenu bubnjevima i plesom. Poslušajte i kako izgleda život ljudi u drugim kulturama!

Medium_10257530_654203167961917_4803084231092717430_o

Javna tribina "Fašizam danas"

Nemirni studiji iz Rijeke u suradnji sa Centrom za mirovne studije pozivaju vas u borbu protiv fašizma:

 

Sušak je oslobođen 21. travnja 1945. dok je Rijeka oslobođena nešto kasnije i taj datum smo zapisali na dizalicu brodogradilišta da se podsjetimo kad slavimo dan pobjede nad fašizmom. S idejom fašizma Rijeka i njeni stanovnici upoznali su se puno prije početka drugog svjetskog rata i D'Annunzio-va avantura nazvana Talijanska Regencija Kvarner napravila je od riječkog područja prvu fašističku državu čiji su najniži stalež bili najamni radnici.

Kako fašizam izgleda danas? Jesu li borba i borci protiv fašizma okamenjni i odliveni u partizanskim spomenicima? Kome je u interesu revizija povijesti i brisanje nekih povjesnih činjenica?

Riječki „Nemirni Studiji“ organiziraju javnu tribinu naziva „Fašizam danas“ na kojoj ćemo pokušati odgovoriti na pitanja vezana za temu uz pomoć gostiju.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.