Najave događaja

Medium_htjeli_smo_radnike

Na HTV1 dokumentarac Htjeli smo radnike, došli su nam ljudi

HTV1 prikazuje 17.2. u 21.13 film Đure Gavrana nastao zajedničkim snagama CMSa i Hulahopa: Htjeli smo radnike, došli su nam ljudi. Film je na programu HTV1 i 18.2. u 14,25 sati u okviru emisije Društvena mreža.

Film je nastao kao istraživački rad sudionica Mirovnih studija, uz podršku Mirovnog Inštituta i Nevidljivih radnika svijeta. Govori o položaju radnika iz BiH u Sloveniji, općenito o položaju migrantskih radnika u EU, o slobodi kapitala, ali ne i ljudi. U filmu govore: Armin Salihović, Andreja Kulunčić, Srećko Horvat, Andrej Kurnik, Jelko Kacin, Haris Golemis i drugi.

Medium_eumm-georgia

Hrvatsko desetljeće civilnog angažiranja u međunarodnim misijama

Centar za mirovne studije sudjeluje danas na okruglom stolu u hrvatskom saboru povodom desete godišnjice sudjelovanja RH u civilnim angažmanima u međunarodnim misijama i operacijama.

Okruglim stolom predsjedat će prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a među sudionicima su ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i američki veleposlanik Kenneth Herbert Merten te Gordan Bosanac (CMS).

Medium_bdpweb-01

Građani i stručnjaci o boljem donošenju proračuna

Transparentnost donošenja proračuna u Hrvatskoj uz sudjelovanje građana tema je deliberacije koju Centar za mirovne studije (CMS) organizira od 23. do 25. siječnja u hotelu "Kaj" u Mariji Bistrici nedaleko Zagreba. Dolazak su potvrdili nezavisni saborski zastupnici Martina Dalić i Slavko Linić.

Medium_slika_web_skole

CMS o vršnjačkom nasilju na HTV1

Na koje načine Centar za mirovne studije doprinosi prevenciji nasilja, zašto je potrebno obrazovanje za mir i nenasilje te kako se škole i učitelji nose s nasiljem, govorit će Lovorka Bačić i Lana Jurman iz CMS u emisiji "Društvena mreža", u četvrtak 15.1. (14:25-15:25)

Medium_vukovar-vodotoranj-100

CMS u Vukovaru o učincima Erdutskog sporazuma

Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije (CMS) sudjelovat će u četvrtak 15. siječnja na okruglom stolu o učincima Erdutskog sporazuma na sadašnje stanje u Vukovaru. Govorit će o ulozi nevladinog sektora u provedbi mirne reintegracije Podunavlja.

Sudjeluju također saborska zastupnica Vesna Škare Ožbolt, počasni član Europskog doma u Vukovaru Per Vinther i Branko Jurišić iz Srpskog narodnog vijeća (SNV).

 

Medium_language-barrier

Jezične barijere u integraciji izbjeglica

Najavljujemo održavanje okruglog stola 'Jezične barijere u integraciji izbjeglica' u organizaciji Centra za mirovne studije i partnerskih organizacija. Okrugli stol će se održati 9. prosinca od 9.30 do 11.30 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Molimo Vas da potvrdite svoje sudjelovanje do 7. prosinca. 

Medium_drugacijaeu_bigger

„Socijalna Europa – strateška investicija, a ne trošak!“

Uoči europskih izbora, GONG i SSSH u suradnji s Centrom za mirovne studije i Grupom 22 pozivaju Vas na tematsku debatu o mogućnostima obnove europskog socijalnog modela u narednom mandatu EP i EK „Socijalna Europa – strateška investicija, a ne trošak!“ u utorak, 13. svibnja 2014. od 11 do 13 sati u Velikoj dvorani Radničkog doma (Trg kralja Petra Krešimira 4, V. kat , Zagreb).

Medium_oppressed_plakat

5. ANTIFA NIGHT U ZAGREBU

Mladi antifašisti Zagreba u suradnji s Centrom za mirovne studije organiziraju peti po redu ANTIFA night u subotu 10.05.2014. godine u Klubu Močvara.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.