[Predstavljanje istraživanja o ksenofobiji] Koliko je hrvatsko društvo otvoreno prema strancima?

Large_naslovna

Povodom međunarodnog dana migranata, Centar za mirovne studije poziva vas na predstavljanje istraživanja o diskriminacijskim i ksenofobnim stavovima u Hrvatskoj „Koliko je hrvatsko društvo otvoreno prema strancima?“u ponedjeljak, 18. prosinca u 10.00 u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112, Zagreb.

 

Istraživanje se bavi utvrđivanjem stavova stanovnika Hrvatske o multikulturalizmu, useljavanju stranaca i ksenofobiji. Provela ga je agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja Ipsos d.o.o. na reprezentativnom uzorku te je istovjetno istraživanju rasizma i ksenofobije u Hrvatskoj iz 2013. godine

Istraživanje stoga pokazuje i koliko su se stavovi prema strancima, manjinama, migrantima i izbjeglicama promijenili u posljednje četiri godine, što je razdoblje u kojem su u Hrvatskoj i Europi bile vidljive mnoge promjene, kako na političkoj razini, tako i zbog povećanog broja dolaska izbjeglica.

Zbog toga, na Međunarodni dan migranata, predstavljamo istraživanje za koje se nadamo da će potaknuti donošenje kvalitetnijih politika usmjerenih na otklanjanje strahova i predrasuda prema strancima u Hrvatskoj.

Istraživanje će predstaviti:

  • Sara Lalić, Centar za mirovne studije
  • Mirna Cvitan, Ipsos d.o.o. 

Za dodatne informacije o konferenciji kontaktirajte Lovorku Šošić na lovorka.sosic@cms.hr ili na 0981898457.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.