Medium_nogomet

Izjava za javnost: Vlada ponovno „promašila ceo fudbal“!

U konačan prijedlog Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima ponovno nije uvrštena niti jedna prevencijska aktivnost rada sa navijačima i klubovima koja bi zasigurno puno kvalitetnije doprinjela smanjenju nasilja na sportskim natjecanjima. Sportskim rječnikom rekli bi: Vlada je ponovo „promašila ceo fudbal“.

Medium_migracije

Regionalne prezentacije novog istraživanja u području azila i neregularnih migracija

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na regionalne prezentacije rezultata i preporuka istraživanja 'Usklađenost zakonodavstva i prakse hrvatskih institucija prema pojavi neregularnih migracija i sustavu azila s europskom pravnom stečevinom'. Istraživanje je bilo usredotočeno na temeljnu usporedbu europskih direktiva i hrvatskih zakona, propisa i drugih akata u poštovanju ljudskih prava tražitelja azila te tražitelja azila neregularnih migranata. Prezentacije će se održati u: četvrtak 23. prosinca/decembra, u Beogradu, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21, s početkom u 13.00h, te u ponedjeljak 27. prosinca/decembra u Sarajevu, u Centru za ljudska prava, Ulica Zmaja od Bosne 8, s početkom u 17.00h. Prezentacije će se održati kroz suradnju sa Centrom za praktičnu politiku iz Beograda i Centrom za ljudska prava iz Sarajeva. Potvrde dolazaka molimo slati na emina(a)zamirnet.hr.    

Medium_hulahop

Mijenjamo svijet!

Produkcijska kuća Hulahop za HRT ovih dana snima emisiju o CMS-u, u sklopu dokumentarnog serijala "Mijenjam svijet". Tako su svojim kamerama popratili i nedavni odlazak članica CMS-a u sela oko Pakraca, gdje se već par godina građanima, pretežno povratnicima starije životne dobi, pruža psiho-socijalnu pomoć. Zanimljivo je napomenuti da je redatelj emisije posvećene CMS-u Zvonimir Jurić, koji je sa Goranom Devićem režirao igrani film "Crnci". Goran Dević je, podsjećamo, za CMS početkom 2010. godine u kosinjskoj dolini snimio film o dobroj priči međuetničke suradnje, "Poplava". Također, snimateljica na oba filmska projekta vezana uz CMS je ista, Tamara Cesarec. Emisija će biti prikazana u veljači ili ožujku, o čemu ćemo vas pravodobno obavijestiti.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.