Pregled statistika incidenata motiviranih predrasudama i mržnjom u Hrvatskoj 2015. — 2020.

Book_pregled_statistika_incidenata_motiviranih_predrasudama_i_mr_njom_u_hrvatskoj_2015.___2020.

Pregled kaznenih djela zločina iz mržnje (službeni podaci nadležnih institucija) odnosno incidenata motiviranih predrasudama i mržnjom (podaci koje su zabilježile organizacije civilnog društva, a nisu nužno zabilježeni (i) kao kaznena djela iz različitih razloga) u razdoblju od 2015. do 2020. godine, odgovor je na potrebu prikaza ovih podataka za sve koji se bave praćenjem ove teme u istraživačke, edukativne ili zagovaračke svrhe.

Pregledom želimo istaknuti važnost prikupljanja podataka, uspoređivanja, ispravnog klasificiranja, strukturiranja, opisivanja, analize, zaključivanja i izrade preporuka za unapređenje sustava borbe protiv nasilja motiviranog predrasudama i mržnjom.

Ovaj materijal nastao je u okviru projekta Protiv mržnje – činjenicama (Facts Against Hate) kojeg financira Europska unija, Opća uprave za pravosuđe i potrošače kroz Programa za prava, jednakost i građanstvo. Sadržaj iznesen u ovom materijalu isključiva je odgovornost Centra za mirovne studije i ne može se smatrati službenim stajalištem Europske unije.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.