Tjedni jednakosti u Karlovcu #ProBudiJednakost

Large_16

Karlovac je završna točka od osam gradova u Hrvatskoj koji su ove godine ugostili Tjedne jednakosti. Tjedni jednakosti u Karlovcu održat će se od 27. srpnja do 26. rujna.

U utorak, 27. srpnja u izložbenom prostoru Starog grada Dubovac u sastavu Gradskog muzeja Karlovac biti otvorena audio-vizualna izložba Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 26. runja. Izložba „Jednog dana život će biti lijep“ nastavak je projekta „Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti. 

Također 27. srpnja u 20 sati u prostoru Male Scene HD (Frana Kurelca 4) bit će prikazana predstava “POGLEDAJME” Romana Nikolića, nastala u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem, a koja progovara o identitetu i društvenim odnosima. Karte za predstavu su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija na prijave@cms.hr

Karlovac je posljednji u nizu od osam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost. Tjedni jednakosti su održani u Zagrebu, Belom Manastiru, Kutini, Vodnjanu, Slavonskom Brodu, Čakovcu, a zbog izmjena nastalih uslijed epidemije, produženi su na srpanj, kolovoz i rujan kada će se održavaju u Rijeci te Karlovcu. Unutar jedne godine, svaki treći Rom ili Romkinja u Hrvatskoj minimalno jedanput doživi diskriminaciju, stoga Tjedni jednakosti i kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju na posljedice diskriminacije i važnost uključivanja cijelog društva kako bi osigurali jednakost. Diskriminacija je nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju.

Napomena: U prostorima Starog grada Dubovac te Male Scene HD poštuju se epidemiološke mjere - ograničenjem broja ljudi u prostoriji, dezinfekcijom ruku i nošenjem maske. Predviđeni program podložan je izmjenama ako se epidemiološka situacija promijeni.


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.