POGLEDAJME #ProBudiJednakost

Large_pogledajme

"POGLEDAJME" autorski je projekt Romana Nikolića u suradnji s izvođačem/icom Sinišom Senadom Musićem, Sindirelom Bobarić, Melanijom Mešić i Severinom Lajtman, a ove godine predstava će u sklopu Tjedana jednakosti posjetiti šest gradova u Hrvatskoj.

Ova produkcija istražuje i progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta te utjecaju koji uska percepcija identiteta uokvirena u predrasude ostavlja na društvene subjekte. Ova produkcija čini sasvim evidentnim ono što nas spaja, a ironizira, problematizira i prikazom posljedica kritizira ono što nas, naizgled, razdvaja.

Ovo nije velika predstava. Ovo je predstava koja se sastoji od mnogo malih fragmenata nastojeći preusmjeriti pogled gledatelja upravo na te fragmentarne realnosti - naizgled nebitne i male situacije iz života dvoje pojedinaca koji su drugačiji i nisu drugačiji.

Predstava prati autobiografije protagonista koje nas odvode prema viziji distopijske budućnosti. Pitanje koje ova predstava prvenstveno želi postaviti je ono o zajedničkoj budućnosti nas kao zajedince i posljedicama našeg djelovanja u zajednici. Hrvatsko društvo dramskih umjetnika 2017. godine dodijelilo je nagradu predstavi Pogledajme za Izniman doprinos kazališnoj umjetnosti.

 

Dramaturgija: Mila Pavićević

Scenografija i kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin

Suradnica za scenski pokret: Zrinka Lukčec-Kiko

Oblikovanje glazbe: Damir Šimunović

Video oblikovanje: Selma Selman

Produkcija: Arterarij

 

#ProBudiJednakost

 

Tjedni jednakosti i kampanja #ProBudiJednakost odvijaju se u okviru projekta „ARISE ROMA“, koji Centar za mirovne studije, Romska organizacija mladih Hrvatske i Arterarij provode u sklopu programa “Glavne uprave za pravosuđe i potrošače, programa o pravima, jednakosti i građanstvu 2014.-2020.” Projekt sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Grad Zagreb. Sadržaj i stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Centra za mirovne studije, Romske organizacije mladih Hrvatske i Arterarija te se isti ni pod kojim uvjetima ne mogu smatrati službenim stajalištem Europske komisije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske ili Grada Zagreba.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.