[POZIV] Konferencija za medije i obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica

Large_tjedni_fb_coverphoto

Centar za mirovne studije vas poziva na konferenciju za medije koja će se održati sutra, na Svjetski dan izbjeglica, u ponedjeljak, 20. lipnja u 10:30 sati na Markovu trgu u Zagrebu.

Konferenciju organizira Centar za mirovne studije u suradnji s timom nagrađivanog dokumentarnog filma “Igra sjenki” koji se besplatno prikazuje na Svjetski dan izbjeglica u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac u Zagrebu. Film prati tinejdžere izbjeglice na putu Europom u potrazi za sigurnošću, a prikazivanje filma, prateća peticija i dijeljenje iskustva mladih ljudi koji su sami prošli težak put kako bi zatražili zaštitu u Europskoj uniji ima za cilj zaštitu djece bez pratnje na teritoriju Republike Hrvatske i drugih država članica Europske unije te poštivanje njihovih prava zajamčenih Konvencijom o pravima djeteta.

Na konferenciji za medije govore:

  • Eefje Blankevoort, redateljica filma “Igra sjenki”
  • Sajid Khan iz Afganistana, protagonist filma “Igra sjenki”
  • Jano iz Sirijskog Kurdistana, protagonist filma “Igra sjenki”
  • Zuhoor al Qaisi, novinarka i prevoditeljica
  • Sara Kekuš, Centar za mirovne studije


Istog dana, u sklopu 9. Tjedana IZBJEGLICAma!, Centar za mirovne studije i Rehabilitacijski centar za stres i traumu pozivaju sve na tribinu “Djeca bez pratnje u Hrvatskoj” u 17 sati u Kulturno informativni centru (KIC) u Zagrebu (Preradovićeva 5). U sklopu tribine razgovarat će se o kontekstu u kojem djeca bez pratnje putuju i žive, kao i o sustavu skrbi i integracije Republike Hrvatske za djecu bez pratnje. Na tribini koju moderira novinarka Barbara Matejčić sudjeluju Sajid Khan iz Afganistana koji je u Hrvatsku stigao kao dječak bez pratnje, Dragana Knezić iz Rehabilitacijskog centra za stres i traumu te Sara Kekuš iz Centra za mirovne studije.

 

Također, Centar za mirovne studije u suradnji s Ljetnom pozornicom Tuškanac poziva sve da Svjetski dan izbjeglica obilježe dolaskom na projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma "Igra sjenki", 20. lipnja u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac (Dubravkin put bb, Zagreb). Besplatne karte moguće je preuzeti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac, najkasnije do 21:00 na dan projekcije. Nakon filma će Eefje Blankevoort, jedna od autorica filma te SK i Jano, protagonisti filma kratko će odgovoriti na nekoliko pitanja.Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.