ONLINE KONFERENCIJA: Borba protiv sužavanja prostora za djelovanje i stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u EU

Large_borba_protiv_su_avanja_prostora_za_djelovanje_i_stvaranje_poticajnog_okru_enja_za_razvoj_civilnoga_dru_tva_u_eu

Centar za mirovne studije, Gong, Kuća ljudskih prava Zagreb, Institut za političku ekologiju, Zelena akcija, Roda - Roditelji u akciji, Savez udruga za autizam Hrvatske, Klubtura i Mreža mladih Hrvatske pozivaju vas na online konferenciju Borba protiv sužavanja prostora za djelovanje i stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u EU koja će se održati 24. i 25. studenog 2022., preko platforme ZOOM. 

Konferenciju organizira koalicija organizacija civilnoga društva iz Hrvatske (Centar za mirovne studije, Gong, Kuća ljudskih prava Zagreb, Institut za političku ekologiju, Zelena akcija/Friends of the Earth Croatia, Roda - Roditelji u akciji, Savez udruga za autizam Hrvatske, Klubtura i Mreža mladih Hrvatske) s ciljem okupljanja predstavnika civilnoga društva, institucija, akademije i drugih aktera koji rade na borbi protiv sužavanje prostora za djelovanje civilnoga društva te kako bi se raspravilo o aktualnim javnim politikama i drugim događajima, trendovima i perspektivama u stvaranju poticajnog okruženja za civilno društvo. 

Na prvom panelu, bavit ćemo se oblicima sužavanje prostora za civilno društvo u više država članica EU, dok će se drugi panel usredotočiti na SLAPP-ove kao alat protiv organizacija civilnoga društva i aktivista. Na panelima drugog dana konferencije, bavit ćemo se institucionalnim i civilnodruštvenim odgovorima protiv sužavanja prostora za civilno društvo i inicijativama koje žele stvoriti poticajno okruženje za civilno društvo. Nacrt dnevnog reda nalazi se u prilogu ovom pozivu. 

Radni jezik konferencije bit će engleski, a osigurat ćemo simultani prijevod na hrvatski jezik.

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti do 23. studenog kroz ovaj obrazac te ćete poveznicu za ZOOM dobiti prije same konferencije. 

Program konferencije preuzmite ovdje.Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.