Ljudska sigurnost

Medium-noimage

Konferenciju za novinare povodom presude Ustavnog suda RH temeljem povrede ljudskih prava u postupanju SOA-e prema kandidatkinji za Savjet za razvoj civilnog društva Sandri Benčić, CMS

Kuća ljudskih prava Zagreb i Centar za mirovne studije organiziraju konferenciju za novinare, u petak, 06. lipnja 2014., u 11:30 h, Kuća ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112 c, na kojoj ćemo komentirati presudu Ustavnog suda RH u slučaju Sandre Benčić zbog nezakonitog postupanja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) 2007. godine, kada je tadašnja vlast naložila sigurnosne provjere kandidata/kinja za Savjet za razvoj civilnog društva.
Medium_dsc04523

Tribina u sklopu Dana D

U subotu, 31. svibnja, u sklopu Dana D održanog u prostoru bivše vojarne u Vlaškoj 87, Centar za mirovne studije je s Hrvatskim dizajnerskim društvom organizirao tribinu  pod nazivom  „Kome pri(o)padaju demilitarizirani prostori?“

Medium_zadar

Zadar poslije vojski: Što želimo u bivšim vojarnama?

Osam partnerskih organizacija koje surađuju u projektu PINS: ”Public interest - not saleable“  /  ”Javni interes  - nije na prodaju“, među kojima je i udruga „Eko-Zadar“, pozivaju građanke i građane Zadra da na javnoj tribini iznesu svoje stavove o tome koje sadržaje žele u prostorima bivših vojarni na području Zadra. Javna tribina na temu „Zadar poslije vojski: Što želimo u bivšim vojarnama?“, održat će se u ponedjeljak, 28. travnja 2014., u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar. 

Medium_policija_logo1

Poziv na javnu raspravu o modelu građanskog nadzora nad primjenom pojedinih policijskih ovlasti

U saborskoj proceduri trenutno se nalazi prijedlog izmjena Zakona o policijskim poslovima i ovlastima kojima se predviđa uvođenje novog tijela za građanski nadzor nad tajnim provjerama uspostave elektroničke komunikacije od strane policije kao i nad prikrivenim policijskim radnjama. Budući da je predloženi model od strane MUP-a izazvao dosta rasprave u javnosti, Centar za mirovne studije organizira javnu raspravu o nekoliko modela, sa ciljem odabira najefikasnijeg rješenja nadzora. 

Medium_pozivnica_mine

Promocija publikacije "HRVATSKA DVADESET GODINA POSLJE - žrtve mina što rade, kako žive i što trebaju"

povodom međunarodnog Dana ljudskih prava, Udruga za promicanje jednakih mogućnosti i Centar za mirovne studije pozivaju Vas na promociju HRVATSKA DVADESET GODINA POSLJE - žrtve mina što rade, kako žive i što trebaju. Ova publikacija rezultat je jednogodišnjeg istraživanja osoba stradalih od mina u Hrvatskoj, a publikacija donosi osobna svjedočanstva stradalnika i rezultate provedenog istraživanja o kvaliteti njihova života.