Ljudska sigurnost

Medium_pozivnica_mine

Promocija publikacije "HRVATSKA DVADESET GODINA POSLJE - žrtve mina što rade, kako žive i što trebaju"

povodom međunarodnog Dana ljudskih prava, Udruga za promicanje jednakih mogućnosti i Centar za mirovne studije pozivaju Vas na promociju HRVATSKA DVADESET GODINA POSLJE - žrtve mina što rade, kako žive i što trebaju. Ova publikacija rezultat je jednogodišnjeg istraživanja osoba stradalih od mina u Hrvatskoj, a publikacija donosi osobna svjedočanstva stradalnika i rezultate provedenog istraživanja o kvaliteti njihova života.

Medium_7313

TURBINA – TURBO TRIBINA: “Deset godina kasnije: što se promijenilo?”

29.10.2001. tijekom projekcije filmova “Posljednja jugoslavenska reprezentacija” i “Lopta nam je pala na glavu” u sklopu regularnih Močvarinih filmskih večeri, tridesetak naoružanih naci-skinheada uletjelo je među gledatelje udarajući koga su stigli. Ovaj jezivi napad bio je medijski najpopraćeniji od svih “akcija” koje su tih godina bile uobičajene po cijelom Zagrebu. Namjera nam je da s gostima, od kojih su mnogi neposredni svjedoci te krvave večeri, napravimo reviziju proteklih deset godina i vidimo koje stvari su se u našem društvu izmijenile od tada.

Medium_iraq

Poziv na tribinu "Politička situacija u Iraku"

GONG će od 5. – 10. lipnja ugostiti predstavnike al-Mirat centra za praćenje medija iz Iraka u njihovoj studijskoj misiji u Hrvatskoj. Studijska misija ima namjeru osigurati al-Miratu vrijedna sredstva i uspješne modele kako bi povećali transparentnosti medija i unaprijedili ulogu medija u iračkoj demokratskoj tranziciji.

 

 

Medium_policija

Poziv na okrugli stol o nacrtu Zakona o policiji - pomaknut termin održavanja!

Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava ovim putem pozivaju Vas na okrugli stol o nacrtu Zakona o policiji koji se trenutno nalazi u saborskoj proceduri. Okrugli stol namjenjen je prvenstveno organizacijama civilnog društva i javnosti kako bi ih se što bolje upoznalo sa sadržajem novog Zakona ali ujedno i kako bi se čuli komentari organizacija civilnog društva na prijedlog teksta Zakona. Okrugli stol će se održati 22. veljače 2011. godine od 12,30 do 14,30 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c u Zagrebu.

Medium_poglavlje_23

Zajedničko mišljenje organizacija civilnog društva o Poglavlju 23

Izvještaj - Zajedničko mišljenje hrvatskih organizacija civilnoga društva o spremnosti Republike Hrvatske na zatvaranje pregovora u 23. poglavlju - Pravosuđe i temeljna ljudska prava - predstavlja zajednička nastojanja skupine organizacija civilnog društva s dugogodišnjem iskustvom na području zaštite i promicanja ljudskih prava.

Medium_vlada_rh

Tiskovna konferencija o Poglavlju 23 na Markovom trgu

B.a.B.e - Budi aktivna. Budi emancipirana., Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Centar za LGBT ravnopravnost (Zagreb Pride, Queer Zagreb i LORI - Lezbijska organizacija Rijeka), Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za mirovne studije, Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava, GONG, Kuća ljudskih prava, Pravo na grad, Srpski demokratski forum, Transparency International Hrvatska, Zbor istraživačkih novinara Hrvatske i Zelena akcija pozivaju na konferenciju za novinare u ponedjeljak, 21. veljače 2011., u 10 sati na Markovom trgu.