CMS u medijima

Medium_globalna_edukacija_cms

U Zagrebu kongres o obrazovanju kao oružju protiv instrumentalizacije, manipulacije

U Zagrebu se od 24. do 28. studenoga održava 3. Europski kongres o Globalnom obrazovanju kojemu je cilj, kako navode organizatori, identificirati politike koje doprinose razvoju informiranog i aktivnog građanstva. Kongres, koji se održava u hotelu International, organizira Centar za mirovne studije u suradnji sa Centrom North South Vijeća Europe i pod pokroviteljstvom Europske komisije. Više pročitajte na Index.hr.

Medium_grafit

Dvoje pritvorenih zbog grafita ‘Otvorite granice za sve’

Dvoje aktivista Inicijative „Dobrodošli!“, organizacije čiji su volonteri na terenu od prvog dana izbjegličke krize, privedeno je na obavijesne razgovore tijekom ispisivanja poruke „Open the borders for all“ (otvorite granice za sve) na krovu zagrebačkog AKC Medika, uoči današnjeg susreta premijera Zorana Milanovića i predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska te sutrašnjeg summita s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović na koji dolazi i američki potpredsjednik Joe Biden. Više pročitajte ovdje.

Medium_cup6qe9vaaavc9h.jpg-large

Ne može se po državljanstvu ocjenjivati treba li nekome azil

Odluka o pooštravanju kriterija za ulazak izbjeglica, prolazak samo osoba iz Sirije, Afganistana i Iraka te zaustavljanje izbjeglica koji ne dolaze iz ratom zahvaćenih zemalja predstavlja vrlo ozbiljan udarac na vladavinu prava te ljude koji su u potrazi za sigurnim utočištem dovodi u nesigurnu poziciju. Inicijativa "Dobrodošli" upozorava da je nedopustivo odvajanje izbjeglica na one koje su iz tzv. ratnih zona i na ostale. Više pročitajte na N1.

Medium_600600p508ednmain10355475_644777962283510_5570002563682403927_o

Centar za mirovne studije: Kroz nogomet do višeg cilja

Nogomet sveden samo na prividni profesionalizam, jer stvarno u Hrvatskoj nedostaje na svim razinama, s krovnom nogometnom organizacijom kojom vlada ekipa koja ne vodi brigu ni o čemu osim o vlastitim pozicijama moći i beneficijama koje iz toga proizlaze, provodeći sustavno nasilje ove ili one vrste nad neistomišljenicima – ostavlja gorak okus u ustima. No, ne mora sve biti takvo. Pročitajte intervju s Julijom Kranjec iz Centra za mirovne studije o tome kako se kroz nogomet mogu promicati neke drugačije ideje.

Medium_20151107_110709

O govoru mržnje i fašizmu nikada ne treba šutjeti!

"Iako je izborna šutnja, o govoru mržnje i fašizmu nikada ne treba šutjeti! Dapače, svako naše ignoriranje govora mržnje, pravljenje da ono ne postoji dovodi do prešutnog odobravanja", poručili su danas iz Mreže mladih Hrvatske i Centra za mirovne studije povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma. Više pročitajte na Halteru.

Medium_huz_bencic_01.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Platforma 112 pozvala stranke na javnu debatu

Civilne udruge okupljene u Platformi 112 strankama su uputile poziv za javnu debatu koja će se održati u ponedjeljak u Novinarskom domu. Pozvani su predstavnici iz Hrvatska raste, Domoljubne koalicije, Naprijed Hrvatska, Koalicije rada i solidarnosti, Mosta, ORaH-a, Živog zida i manjine. Više u prilogu HRT-a.

Medium_p9300038

Azilanti u Splitu kuhali svoja nacionalna jela

Povodom Svjetskoga dana hrane, koji se obilježava 16. listopada i Dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava dan kasnije, u petak je održan gastronomski show u kojemu su azilanti u Hrvatskoj s korisnicima Centra za beskućnike udruge MoSt u splitskome klubu "Ghetto" pripremali svoja nacionalna jela. Više pročitajte na Index-u.

Medium_trenutak-eksplozije-u-ankari

Podrška turskim aktivistima iz Hrvatske: Otpor nasilju!

Inicijativa „Dobrodošli!“ izražava sućut i podršku obiteljima i prijateljima poginulih mirovnih aktivista i građana koji su nastradali jučer tokom mirovnog protesta u Ankari te podržava njihovu daljnju borbu za prava Kurda, a protiv represije i oružanih sukoba. Cijeli članak s portala N1 pogledajte ovdje.

Medium_pxl_250915_11714931-656x365

Volonteri koji pomažu izbjeglicama poručuju da su vidjeli solidarnost u Slavoniji, a kad će je biti u Bruxellesu?

Prošlo je desetak dana otkako su izbjeglice počele u većem broju dolaziti u Hrvatsku i tom se prilikom priopćenjem obratila Inicijativa “Dobrodošli”, koja koordinira pružanje podrške izbjeglicama, i pozvala na poboljšanje uvjeta u prihvatnom centru Opatovac, otvaranje novih centara, pravovremeno inofrmiranje izbjeglica te politički dogovor na razini EU o izbjegličkoj krizi. Cijeli članak novinarke Jelene Tešije s portala Telegram pogledajte ovdje.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.