CMS u medijima

Medium_bosanac_foto_01.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Gordan Bosanac u Otvorenom: Europska unija nije bila spremna za ovu humanitarnu krizu

Iz minute u minutu sve je veći broj izbjeglica koji ulaze u Hrvatsku. Vlada je osnovala Stožer za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska izbjeglica u Hrvatsku. Što je Vlada poduzela vezano za izbjeglice, što joj zamjera oporba, jesu li popunjeni svi prihvatni centri, kako pomoći, što dalje, pitanja su o kojima smo večeras razgovarali u Otvorenom s ministrom unutarnjih poslova RH Rankom Ostojićem, međunarodnim tajnikom HDZ-a Mirom Kovačem, izvršnim predsjednikom Hrvatskog Crvenog križa Robertom Marktom, dopisnikom Jutarnjeg lista iz BruxellesaAugustinom Palokajem i Gordanom Bosancem iz Centra za mirovne studije. Više pročitaje ovdje.

Medium_trgeurope_migranti3.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Nevladine udruge pozvale EU da otvori granice izbjeglicama

U povodu obilježavanja Dana solidarnosti s izbjeglicama refugeeswelcome diljem Europe, nevladine udruge su na Trgu Europe izrazile nezadovoljstvo sporim i neodgovarajućim odgovorom Europske unije na humanitarnu krizu, pozivajući na otvaranje granica izbjeglicama koje bježe iz ratom zahvaćenih područja. Cijeli prilog novinarke HRT-a Petre Malčić pogledajte ovdje

Medium_a3qoxctslk8qht0jljwu2w7b1hs

Nacionalističko-domovinski diskurs vodi nas u izolaciju

Naivna ideja da, generalizirano govoreći, ima pravednih i nepravednih te dobrih i loših strana u ratovima, jednostavno ne stoji. To se pokazalo i u Oluji. Iako su tri hrvatska generala oslobođena u Haagu, presuda jasno navodi da su ratni zločini počinjeni", istaknuo je Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije u intervjuu za Novosti.

Medium_11755747_10153375363711855_6107280374620785406_n

Volonterski kamp Pakrac u emisiji Prizma na HRT-u

Nakon uspjeha posljednja dva Kampa mladih u Pakracu 2013. i 2014., organiziran je i treći volonterski kamp. Izgrađen na ostavštini Volonterskog projekta Pakrac 1993. - 1997., pionirskog truda izgradnje mira u ex-YU državama, Volonterski kamp Pakrac okupio je mlade volontere kako bi učili o izgradnji mira, promicali suradnju ljudi koji dolaze iz različitih sredina, pomagali lokalnoj zajednici kroz volonterske akcije i podržavali napore izgradnje održivog mira u gradu koji je pretrpio teška razaranja 1991. godine i koji je bio podijeljen do 1995. Ovogodišnja tema kampa je bila Nacionalne manjine & izgradnja mira. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.