CMS u medijima

Medium_vlaska_interkulturni_630

Integracijske politike nekad i sad

U sklopu konferencije Otvoreni grad – prema Interkulturnom društvenom centru u bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj, održane su dvije tribine kojima su preispitivane politike integracije u Europskoj uniji te spomenuti pozitivni primjeri i njihove dobre posljedice na šire društvo. 

Medium_borovo

Izložba "Kome treba poduzeće?" u emisiji Hrvatska uživo

Vukovarsko Borovo nekada je bilo ekonomski najmoćnije poduzeće u proizvodnji i prodaji obuće i gume. Izložba "Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988. - 1991." temeljena je na višegodišnjem istraživačkom radu Grupe Borovo o klasnim sukobima u Kombinatu Borovo predratnih godina.

Medium_jrk

Mural za Josipa Reihl-Kira i mirotvorstvo, suradnju i nenasilje

U znak sjećanja na Josipa Reihl-Kira, načelnika osječke policije koji je u ljeto 1991. ubijen zbog svojih mirovnih napora, ovih dana na napuštenom osječkom zidu naslikan je mural 'Rhythm of the saints / If I have weaknesses, don't let them blind me', nazvan po pjesmi Paula Simona, čiju je ploču Josip Reihl-Kir posljednju kupio

Medium_erdogan

Aktivisti pozvali na skidanje maski: 'EU, prodala si dušu vragu!

Povodom boravka turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Hrvatskoj, Inicijativa Dobrodošli! i Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske CROSOL organizirali su prosvjed, a transparentom kojeg su držali, poslali su znakovitu poruku: 'EU, prodala si dušu vragu', a Centar za mirovne studije je tom prilikom upozorio kako Erdoganovim gostovanjem zmirimo na sva krsenja ljudskih prava koje uzrokuje represivna Erdoganova politika! Više ovdje.

Medium_sng

CMS protiv kriminalizacije solidarnosti!

Prema važećem Zakonu o strancima, svatko tko pomogne pri nelegalnom prelasku granice, tranzitu i boravku osoba koje su bez potrebnih papira (viza i putovnica) u našoj zemlji, krši zakon i podložan je sankcijama. O kriminalizaciji sloidarnosti, više pročitajte u tekstu  Forum.tm-a.

Medium_novac

Kakva je perspektiva predloženog Državnog proračuna za 2016. godinu?

Povodom usvajanja prijedloga Državnog proračuna za 2016. s projekcijama za 2017. i 2018. godinu Centar za mirovne studije zajedno s ekonomskim stručnjacima dao je ocjenu stanja i perspektive Državnog proračuna i fiskalne politike.  U članku koji prenosi Slobodna Dalmacija ističe se tko je dobio više, a tko manje novca nego što je to do sada bio slučaj I možemo li s ovakvim proračunom očekivati gospodarski rast.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.