Budi dio Kluba volontera CMS-a!

Large-noimage

Centar za mirovne studije vas poziva da se priključite Klubu volontera CMS-a u sklopu programa Borba protiv rasizma, ksenofobije i etničkog ekskluzivizma.

Od 2004. godine organiziramo volonterski program koji uključuje direktan rad s osobama koje su u Hrvatskoj zatražile međunarodnu zaštitu ili im je ista odobrena. Dosad je u sklopu ove vrste volotiranja sudjelovalo oko 230 volonterki i volontera. Angažman volonterki i volontera velik je doprinos našem radu i integraciji izbjeglica i migranata u hrvatsko društvo.

Želimo pružiti priliku osobama koje do sada nisu volontirale, a imaju motivacije i volje to učinit te osobno doprinijeti razvoju integracije izbjeglica i migranata u hrvatsko društvo. Ako te zanimaju teme migracija i azila, javi nam se i pridruži u provedbi aktivnosti Kluba volontera CMS-a u 2017/2018. godini.

Aktivnosti su sljedeće:

•Integracijska podrška tražiteljima međunarodne zaštite i osobama kojima je odobrena mežunarodna zaštita koja uključuje podršku u komunikaciji s institucijama

 

•Odlazak u prihvatilišta za tražielje međunarodne zašite u Zagrebu i Kutini koji uključuje:

        oOdržavanje konverzacijskih radionica hrvatskog jezika

        oOdržavanje radionica hrvatske kulture

 

Način prijave:

1. Ispunite prijavnicu u prilogu i pošaljite je na e-mail: lea.horvat@cms.hr do 01. prosinca.

 

2. Centar za mirovne studije će na temelju pristiglih prijavnica odabrati volontere/ke koje/koji će se pridružiti Klubu volontera CMS-a.

 

Uvjeti za odabir su sljedeći:

• Ispunjena prijavnica

• Jasna motivacija za volontiranjem

• Mogućnost sudjelovanja na edukaciji

 

• Mogućnost volonterskog angažmana u trajanju od godine dana

 

Prijave za volontiranje su otvorene do 01. prosinca  2017. godine, a edukacija će se održati početkom prosinca (termin će biti objavljen nakon završatka prijava). 

Ako ste zainteresirani, javite se!

 

 

 

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.