Konferencija za novinare: Rat je gotov! Ne vojnom mimohodu!

Large_11133786_808487379245900_1046254240326674012_n

Uoči organizacije vojnog mimohoda povodom 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, Centar za mirovne studije (CMS) organizira konferenciju za medije "Rat je gotov: Ne vojnom mimohodu!" na Trgu svetog Marka 2 ispred zgrade Vlade RH u četvrtak, 23. srpnja 2015. u 9:30 sati.

Prije početka Sjednice Vlade predstavnici CMS-a će članovima Vlade podijeliti proglas kojim prosvjeduju jer je pozornost vladajućih, Predsjednice RH i Predsjednika Vlade RH, usmjerena na obilježavanje godišnjica vojnih akcija, ali ne i na uspješnu izgradnju mira u zemlji. Na konferenciji za medije govorit će Gordan Bosanac iz CMS-a.

Republika Hrvatska, nakon proživljenih ratnih razaranja, nikada nije prestala slaviti rat i koristiti simbole militarizma za partikularne političke ciljeve, a nažalost ta potreba nije nestala ni 20 godina nakon završetka rata.

Stoga, CMS traži obustavljanje organizacije vojnog mimohoda povodom 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, kao i reagiranje institucija, a prvenstveno političkih aktera na svakodnevno vraćanje u prošlost militarističkom retorikom.

CMS podsjeća i na apele Predsjednici RH i Predsjedniku Vlade RH da odustaniti od vojnog mimohoda povodom 20. obljetnice operacije Oluja, kao i molbe za prestankom militarizacije našeg društva.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.