Priručnik Medijatori za romske zajednice

Large_medijatori_za_romske_zajednice

Priručnik Medijatori za romske zajednice rezultat je suradnje Centra za mirovne studije i Romske organizacije mladih Hrvatske. Priručnik je rezultat pripreme, pilotiranja i provedbe treninga Medijatori za romske zajednice koji je proveden u sklopu projekta ARISE ROMA u dva navrata, u travnju i srpnju 2021. U programu su sudjelovali romski aktivisti, pomagači, mentori, socijalni radnici, nastavnici i stručni suradnici škola, predstavnici policije.

U priručniku možete pronaći niz podataka i poveznica na istraživanja vezanim uz položaj Roma u hrvatskom društvu, okvir za suzbijanje diskriminacije, popis i kontakte institucija i aktera koji se bave suzbijanjem diskriminacije, strateški i zakonodavni okvir za uključivanje Roma. Predstavljamo također ključne veze razvoja sustava i mehanizama ljudskih prava, važnost kulturnog pluralizma i postizanja jednakosti u društvu, pojašnjavamo pojam medijacije,  ulogu medijatora i predstavljamo ključna znanja i vještine za medijaciju u zajednici.

Priručnik je namijenjen je osobama koje, po svom položaju u romskoj zajednici ili svojoj institucionalnoj poziciji, rade na premošćivanju institucionalnih, društvenih i kulturnih prepreka za postizanje jednakosti Roma u društvu. Program Medijatori za romske zajednice je društveno usmjeren program čiji je cilj postizanje društvene pravde, suzbijanje rasizma, predrasuda i diskriminacije prihvaćanjem načela ljudskih prava, jednakosti i pluralizma.

Pogledajte priručnik.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.