Tribina u organizaciji CMS-a i partnera: Europski fundamentalizam protiv ljudskih prava

Large_cover_neil_datta

Tko su fundamentalističke kršćanske grupe u Europi? Odakle dolaze? Kako su umrežene? kako se financiraju? kakve su njihove veze s katoličkom ili pravoslavnom crkvom? U kakvom su odnosu s tradicionalnim konzervativnim strankama, a u kakvom s neo-nacističkim pokretima? Na ova pitanja odgovara Neil datta, jedan od najupućenijih istraživača neo-konzervativnog pokreta u Europi.

Pod nazivom „Europski fundamentalizam protiv ljudskih prava“ 24. travnja 2017. godine u Hrvatskom novinarskom društvu održana je tribina u organizaciji CMS-a, Faktografa, Hrvatskog novinarskog društva  i GONG-a. Glavni govornik bio je Neil Datta, koji radi za European Parliamentary Forum on Population and Development u Bruxellesu i bavi se analizom borbe vjerskih kršćanskih fundamentalističkih grupa u Europi, usmjerene protiv seksualnih i reproduktivnih prava. Osim što je jedan od najupućenijih istraživača neokonzervativnog pokreta u Europi, Neil Datta je i autor profila svih zastupnika u Europskom parlamentu koji su povezani s radikalnim kršćanskim grupama. 

Tribinu u cjelosti možete pogledati i poslušati ovdje.

Tribina je održana u sklopu projekta “Protiv rasizma i ksenofobije: za izbjegličku i etničku jednakost” te ne odražava u potpunosti stavove Europske unije. Projekt provodi CMS uz financijsku potporu Europske unije – IPA 2012 “Organizacije civilnoga društva – Mehanizmi unutarnje kontrole za očuvanje standarda EU”.

Aktivnost je sufinancirana sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost provoditelja projekta.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.