Priručnik: p.s. Pokreni solidarnost! 2020./2021.

Book_priru_nik_p.s._pokreni_solidarnost_

Centar za mirovne studije je u suradnji s partnerskim udrugama pripremio i objavio priručnik p.s. Pokreni solidarnost! 2021./2022. koji nastavnicima i drugim znatiželjnicima pruža ideje za rad u području Građanskog odgoja i obrazovanja.

Priručnik prati metodologiju rada s učenicima koju je prije 20tak godina razvila francuska organizacija Ligue de l'enseignement kao odgojno-obrazovni odgovor na rastuće negativne društvene trendove poput rasizma, isključivosti i nasilja. U školskoj godini 2020./2021. teme koje priručnik pokriva su: klimatske promjene, mentalno zdravlje mladih, diskriminacija, migracije, društvene nejednakosti i rodna ravnopravnost.
Teme se u priručniku obrađuju kroz učenje analize fotografija profesionalnih fotografa prije dubinskog bavljenja sadržajem čime se unaprijeđuje kritičko mišljenje i medijska pismenost učenika. Osim praktičnih primjera, priručnik sadrži i leksikon pojmova ključnih u području građanskog odgoja i obrazovanja kao i leksikon pojmova i termina vezanih uz fotografiju. Nastao je u okviru Erasmus+ projekta „BEST: Build European Solidarity Today!“ koji sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Prelistajte priručnik, a više o aktivnostima koje upotpunjuje čitajte na mrežnoj stranici projekta: www.fraternity-card.eu.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.