Priručnik "Ništa o nama bez nas"

Book_priru_nik_asap_hrv-1__1__page-0001

U sklopu projekta ASAP (Accessing services, Sharing Approaches and Practices) razvijen je priručnik "Ništa o nama bez nas", koji služi kao pregled obećavajućih praksi i preporuka za rad s izbjeglicama i drugim strancima u sektorima obrazovanja, zapošljavanja, zdravstva i stanovanja u ovih šest europskih zemalja. Cilj projekta ASAP je pružiti podršku lokalnim pružateljima usluga i organizacijama civilnog društva u šest europskih zemalja (Austrija, Hrvatska, Grčka, Italija, Rumunjska i Španjolska) u provedbi učinkovitih i ponovljivih praksi koje odgovaraju na potrebe državljana trećih zemalja u sektorima zapošljavanja, stanovanja, obrazovanja i zdravstvene zaštite.

Priručnik predstavlja rezultat zajedničkog rada svih partnerskih organizacija uključenih u projekt te je preveden na više europskih i svjetskih jezika, kako bi bio dostupan široj publici i omogućio primjenu ovih praksi u različitim kontekstima.

Dodatno, priručnik ne samo da nudi praktične smjernice i preporuke, već također ističe važnost uključivanja glasova izbjeglica i drugih stranaca u proces odlučivanja i implementacije programa, čime se osigurava da su njihove potrebe i perspektive uistinu zastupljene. Ovaj resurs je od neprocjenjive vrijednosti za sve koji rade na unaprjeđenju kvalitete života izbjeglica i drugih stranaca u Europi, nudeći konkretne alate i strategije za postizanje održivih i inkluzivnih rješenja.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.