Naša budućnost, naša energija, naš izbor

Book_cover_-_naslovnica_-_na_a_energija__na_a_budu_nost__na__izbor

Naša budućnost, naša energija, naš izbor - analiza energetskog sektora u RH sa fokusom na HEP – potencijali za demokratizaciju i ekološku tranziciju

Autori/ce: Melani Furlan, Marijan Gajšak, Velimir Gašparac, Vedran Horvat, Zoran Kordić i Ivana Rogulj

Urednik: Vedran Horvat

Centar za mirovne studije, Zagreb, 2017.

 

Glavna ideja ovog istraživanja bila je pokrenuti stalno praćenje razvoja i poslovanja HEP-a te pokrenuti raspravu o mogućnostima i smjeru daljnjeg razvoja javnog poduzeća, s posebnim naglaskom na njegove neiskorištene javne funkcije. Pored ekstenzivnog desk istraživanja koje je za potrebe ove analize obuhvatilo model upravljanja i legislativnog okvira, politike energetskog siromaštva i međunarodne prakse demokratizacije u energetskom sektoru, provedeno je gotovo 30 intervjua sa nizom dionika koji dolaze iz energetskog sektora, i prvenstveno sustava HEP-a. Uvidi koje smo dobili u tim razgovorima neizmjerno su korisni i vrijedni te nam nalažu da ih podijelimo sa širom zainteresiranom javnošću, ali i nastavimo rad na opsežnijem i dubinskom praćenju HEP-a i energetskog sektora u RH narednih godina.

Ova publikacija nastala je uz financijsku podršku Europske unije, u okviru projekta "Javni interes nije na prodaju - PINS II".

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.