OBRISANA

Medium_benkovac

Dan ljudskih prava u Benkovcu

Ekipa projekta Stara Kula novi mostovi obilježila je 10. 12., Dan ljudskih prava u benkovačkoj gradskoj knjižnici gostovanjem redatelja Gorana Devića, autora "najboljeg domaćeg igranog filma 2009.", "Crnci", kao i mnogih zapaženih dokumentaraca, od kojih "Sretnu zemlju" i "Tri" još uvijek možete uloviti u zagrebačkom Doku-kinu. U Benkovcu smo prikazali Goranove filmove "Susjedi" i "Park u izgradnji", koji se bave tematikom građanske inicijative u lokalnoj zajednici, nakon čega smo o istoj temi razgovarali s okupljenim Benkovčanima. Goranu se posebno zahvaljujemo na nesmanjenom entuzijazmu iako se nakon nakon cjelonoćnog snimanja dovezao iz Siska u zadarsko zaleđe.

 

Medium-noimage

Ante Tomić u Benkovcu

U srijedu, 21. listopada 2009., Ante Tomić gostovao je u benkovačkoj gradskoj knjižnici u organizaciji CMS-a. Druženje s piscem organizirano je kao jedna od deset javnih tribina unutar projekta Stara Kula - Novi mostovi i zamišljeno je kao naš doprinos poboljšanju međuetničkih odnosa na području  zadarskog zaleđa. Više o svemu saznajte u Tomićevoj kolumni iz Jutarnjeg lista i članku iz Zadarskog lista:

http://www.e-novine.com/region/region-hrvatska/31423-Ratni-profiteri-ene-dvaput.html

http://www.zadarskilist.hr/clanci/24102009/najomiljeniji-tomicev-pisac-i-danas-je-mark-twain

 

 

Medium-noimage

CMS ZA VIKEND U DARUVARU

Centar za mirovne studije održao je ovaj vikend u Daruvaru dvodnevni trening u okviru projekta „Socijalne veze i civilno društvo“.

Trening Javni nastup vodila je Aleksandra šanjević, NGO Građanske inicijative Beograd . Polaznici su bili predstavnici vladinih institucija i nevladinih organizacija .Medium-noimage

DODJELOM POTVRDA I TORTOM ZAVRŠENE PROJEKTNE AKTIVNOSTI CMS-a I ODBORA ZA LJUDSKA PRAVA U KARLOVCU ZA 2007. GODINU

Dodjelom diploma, tortom i evaluacijom u petak, 30. studenog, završene su aktivnosti projekta „Zajednička budućnost“ u Karlovcu.
Odbor za ljudska prava Karlovac bio je nositelj ovog projekta, a Delfin i Centar za mirovne studije partneri. Projekt je trajao godinu dana , sastojao se od osam treninga i nekoliko zajedničkih inicijativa.
Glavni cilj projekta je bila povezivanje građana s predstavnicima lokalne vlasti u svrhu izgradnje civilnog društva u lokalnoj zajednici.
Odvijanje projekta financijski je omogućila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.