CMS

Large_cms-logo

Centar za mirovne studije (CMS) izrastao je iz različitih oblika izravne izgradnje mira u zapadnoj Slavoniji (Volonterski projekt Pakrac, 1993.  -1997.), gdje se 1996. godine prvi put i razgovaralo o osnivanju organizacije. Formalno je osnovan godinu kasnije, s namjerom promicanja vrijednosti nenasilja, društvene pravde, poštivanja ljudskih prava, tolerancije i prihvaćanja različitosti kroz participativne metode mirovnog obrazovanja, istraživanja i javnog zagovaranja. 

CMS je nevladina, neprofitna organizacija koja promiče nenasilje, ljudska prava i društvenu promjenu povezujući obrazovanje, istraživanje i aktivizam. 

Djelujemo kroz tri kompatibilna programa: Azil, integracija i ljudska sigurnost, Mirovno obrazovanje i afrimacija nenasiljaBorba protiv nejednakosti.

CMS vjeruje da gradeći mrežu obrazovanih građana koji imaju vještine i primjenjuju vrijednosti izgradnje mira doprinosimo stvaranju aktivnog i utjecajnog civilnog društva. Osnažujući aktivne i/ili zainteresirane građane želimo biti pokretačka snaga u promicanju trajnog i pozitivnog mira u regiji. Putem javnih događanja i akcija želimo utjecati na javnost, medije i državne strukture kako bi ih potaknuli da se uključe u paralelne procese suočavanja s prošlošću i artikuliranja politika izgradnje mira.

Ključni su principi rada Centra za mirovne studije obuhvaćeni u četiri strateške smjernice. Radi se o sljedećim ciljevima:

•Povećati otvorenost društva prema različitostima,

•Podizati senzibilitet i kompetencije društva za nenasilje,

•Afirmirati ljudska prava u sferi ekonomije,

•Promicati princip društvene solidarnosti, međunarodne razvojne suradnje i ljudske sigurnosti.

 

CMS je član sljedećih mreža, inicijativa i koalicija: 

Kuća ljudskih prava Zagreb

Platforma 112 

GOOD Inicijativa

Mreža mladih Hrvatske

CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske

SOLIDAR

Koordinacija za integraciju

Koordinacija za azil

Zaklada Anna Lindh

ECRE

ENAR

Antifašistička liga

Inicijativa Dobrodošli

RightsUp - Coalition for Rights and Wellbeing of Forced Migrants along Euro-Balkan's Migration Routes

Liberties

NK Zagreb 041

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.