CMS

Large_cms-logo

Centar za mirovne studije (CMS) izrastao je iz različitih oblika izravne izgradnje mira u zapadnoj Slavoniji (Volonterski projekt Pakrac, 1993.  -1997.), gdje se 1996. godine prvi put i razgovaralo o osnivanju organizacije. Formalno je osnovan godinu kasnije, s namjerom promicanja vrijednosti nenasilja, društvene pravde, poštivanja ljudskih prava, tolerancije i prihvaćanja različitosti kroz participativne metode mirovnog obrazovanja, istraživanja i javnog zagovaranja. 

CMS je nevladina, neprofitna organizacija koja promiče nenasilje, ljudska prava i društvenu promjenu povezujući obrazovanje, istraživanje i aktivizam. 

Djelujemo kroz tri kompatibilna programa: Azil, integracija i ljudska sigurnost, Mirovno obrazovanje i afrimacija nenasiljaBorba protiv nejednakosti.

CMS vjeruje da gradeći mrežu obrazovanih građana koji imaju vještine i primjenjuju vrijednosti izgradnje mira doprinosimo stvaranju aktivnog i utjecajnog civilnog društva. Osnažujući aktivne i/ili zainteresirane građane želimo biti pokretačka snaga u promicanju trajnog i pozitivnog mira u regiji. Putem javnih događanja i akcija želimo utjecati na javnost, medije i državne strukture kako bi ih potaknuli da se uključe u paralelne procese suočavanja s prošlošću i artikuliranja politika izgradnje mira.

Ključni su principi rada Centra za mirovne studije obuhvaćeni u četiri strateške smjernice. Radi se o sljedećim ciljevima:

•Povećati otvorenost društva prema različitostima,

•Podizati senzibilitet i kompetencije društva za nenasilje,

•Afirmirati ljudska prava u sferi ekonomije,

•Promicati princip društvene solidarnosti, međunarodne razvojne suradnje i ljudske sigurnosti.

 

CMS je član sljedećih mreža, inicijativa i koalicija: 

Kuća ljudskih prava Zagreb

Platforma 112 

GOOD Inicijativa

Mreža mladih Hrvatske

 CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske

SOLIDAR

Koordinacija za integraciju

Koordinacija za azil

Zaklada Anna Lindh

ECRE

ENAR

Antifašistička liga

Inicijativa Dobrodošli

Zadruga za etično financiranje

Liberties

NK Zagreb 041

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.