Predstavljanje rezultata istraživanja Geometar jednakosti u Osijeku

Large_osijek_panorama

Centar za mirovne studije u suradnji sa Ženskom udruga Izvor iz Osijeka Vas poziva na predstavljanje rezultata istraživanja o nejednakosti u Hrvatskoj te raspravu o mogućim rješenjima i preporukama za smanjenje regionalnih razlika te razlika između određenih društvenih skupina.

Istraživanje Geometar jednakosti u ponedjeljak, 24. listopada 2016., od 13 do 15 sati u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek (Europska avenija 24, Osijek), prostor American Cornera.

Društvene nejednakosti štetno djeluju i na ukupni ekonomski razvoj kao i na kvalitetu života građana. O tome gdje je Hrvatska u pogledu nejednakosti u odnosu na druge zemlje EU, a gdje na globalnoj razini, koji su ključni pokazatelji velikih regionalnih nejednakosti, kako se nejednakosti u pristupu određenim socijalnim usluguma reflektiraju na pitanja tržišta rada i siromaštvo, koje su ključne nejednakosti u mirovinskom sustavu, a koje u poreznom, tko daje više a ima manje, te kako socijalni transferi utječu na smanjenje ili povećanje razine nejednakosti, na predstavljanju istraživanja će govoriti:

  • Maja Pleić, Centar za mirovne studije
  • Sandra Benčić, Centar za mirovne studije 

Istraživanje Geometar jednakosti provedeno je u sklopu programa Ekonomsko-socijalna pravednost Centra za mirovne studije te financirano u sklopu EU projekta IPA Geometar jednakosti. 

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.