Tjedni jednakosti u Slavonskom Brodu #ProBudiJednakost

Large_4

Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacije mladih Hrvatske pozivaju vas Tjedne jednakosti u Slavonskom Brodu koji će se održati od 26. travnja do 8. svibnja.  

Slavonski Brod jedan je od šest gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.

Predstavljanje Tjedana jednakosti održat će se u ponedjeljak, 26. travnja ispred Gradske knjižnice Slavonski Brod (Trg Stjepana Miletića 12) u 11.30 sati.

Nakon toga, u 12 sati, na Korzu će se održati intervencija u javnom prostoru,  pod nazivom “Rušimo zid predrasuda i diskriminacije”. Cilj intervencije je osvijestiti građanke i građane o raznim predrasudama s kojima su Romkinje i Romi sučene i suočeni svaki dan. Dodatno, kroz rušenje postavljenog zida želi se simbolički pridonijeti urušavanju stereotipa u svakodnevici.

U sklopu Tjedana jednakosti Slavonskom Brodu, 26. travnja u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod bit će postavljena audio-vizualna izložba Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a u 19.30 u Centru mladih - Slavonski Brod građani i građanke će moći besplatno pogledati predstavu “POGLEDAJME”


Predstava  “POGLEDAJME” Romana Nikolića, nastala je u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem te progovara o identitetu i društvenim odnosima. Zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija karata na prijave@cms.hr

U prostorima Gradske knjižnice Slavonski Brod te Centru mladih - Slavonski Brod poštuju se epidemiološke mjere - ograničenjem broja ljudi u prostoriji, dezinfekcijom ruku i nošenjem maske.

Unutar jedne godine, svaki_a četvrti_a Rom_kinja doživi diskriminaciju. Tjedni jednakosti koji se između 8. travnja do 30. lipnja održavaju u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Kutini, Čakovcu i u Belom Manastiru te kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju. 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.