Tjedni jednakosti u Rijeci #ProBudiJednakost

Large_pogledajme__3_

Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacije mladih Hrvatske pozivaju vas na Tjedne jednakosti u Rijeci koji će se održati od 24. srpnja do 14. kolovoza.

Tjedni jednakosti u Rijeci otvorit će se u subotu, 24. srpnja u 11.30 sati na Korzu (na križanju s Gnambovom ul.) nastupom polaznica i polaznika projekta Rinkluzija kojeg zajedno provode Udruga RoMorčić i Udruga Ri Rock. Nastupom Riječanima i Riječankama želimo kroz primjer približiti tek dio rada romskog i pro-romskog civilnog društva te ih pozvati na događanja koja organiziramo  u sklopu Tjednima jednakosti.


U prostoru
Exportdrva (Grobnička riva bb) 24. i 25. srpnja u 19.30 sati bit će prikazana predstava “POGLEDAJME” Romana Nikolića, nastala u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem, a koja progovara o identitetu i društvenim odnosima. Karte za predstavu su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija na prijave@cms.hr

Uz to, u ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovoza. Izložba „Jednog dana život će biti lijep“ nastavak je projekta „Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti. 

Rijeka jedan je od osam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.

Unutar jedne godine, svaki treći Rom ili Romkinja u regiji Istra i Primorje minimalno jedanput doživi diskriminaciju. Tjedni jednakosti započeli su 8. travnja te su održani u  Zagrebu, Belom Manastiru, Kutini, Vodnjanu, Slavonskom Brodu, Čakovcu, a zbog izmjena nastalih uslijed epidemije, produženi su na srpanj, kolovoz i rujan kada će se održati u Rijeci te Karlovcu.
Tjedni jednakosti i kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju.

Napomena: U prostorima Exportdrva te Galerije Kortil poštuju se epidemiološke mjere - ograničenjem broja ljudi u prostoriji, dezinfekcijom ruku i nošenjem maske. Predviđeni program podložan je izmjenama ako se epidemiološka situacija promijeni.


Fotografije predstave i izložbe su dostupne ispod teksta ovdje, i slobodne su za korištenje.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.