Tjedni jednakosti u Čakovcu #ProBudiJednakost

Large_15

Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacije mladih Hrvatske pozivaju vas na Tjedne jednakosti u Čakovcu koji će se održati od 27. svibnja do 13. lipnja.

Tjedne jednakosti u Čakovcu započet će 27. svibnja u 13 sati u centru Čakovca intervencijom u javnom prostoru pod nazivom “Usputni razgovori” te dijeljenjem letaka.  Cilj intervencije je razgovarati s građankama i građanima Čakovca o pitanjima vezanima uz njihove sugrađanke i sugrađane - Romkinje i Rome.

 

Istog dana, u zgradi Scheier u 19.30 sati bit će prikazana predstava  “POGLEDAJME” Romana Nikolića, nastala u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem, a koja progovara o identitetu i društvenim odnosima. Karte za predstavu su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija na prijave@cms.hr

 

Uz to, 1. lipnja u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec bit će postavljena audio-vizualna izložba Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić. Izložba „Jednog dana život će biti lijep“ nastavak je projekta „Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti.


Čakovec je jedan od sedam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju
Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.


Unutar jedne godine, više od svakog trećeg Roma ili Romkinje u Međimurju minimalno jedanput doživi diskriminaciju. Tjedni jednakosti koji se između 8. travnja do 14. kolovoza održavaju još i u Zagrebu, Rijeci, Kutini, Vodnjanu, Čakovcu i u Belom Manastiru te kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju.


Napomena: U prostorima knjižnice „Nikola Zrinski“ i zgrade Scheier te poštuju se epidemiološke mjere - ograničenjem broja ljudi u prostoriji, dezinfekcijom ruku i nošenjem maske. Predviđeni program podložan je izmjenama ako se epidemiološka situacija promijeni.

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.