Poziv na predstavljanje sustava osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa udruga SKOCKANO

Large_taking-notes-g00a31c8a5_1920

Skockano tim poziva zainteresirane organizacije civilmog društva koje provode različite oblike obrazovnih aktivnosti na prezentaciju Sustava SKOCKANO.

Predstavljanje će se održati online putem Zoom-a 23.11. 2022., od 10-11 sati, a prijaviti se možete putem ovog obrasca do 21.11.2022.

O čemu  se radi?

Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa SKOCKANO je pionirski inovativni poduhvat kojim se želi doprinijeti regulaciji u sektoru civilnog društva uvođenjem standarda kvalitete u radu sa zajednicama i različitim grupama.

Razvile su ga članice GOOD inicijative kako bi podržale udruge u unapređenju svog obrazovnog rada te sada, nakon pilot faze, želimo što većem broju udruga predstaviti Sustav te dobrobiti koje mogu od njega imati.

Sustav je pristupačan i besplatan, sastoji se od standarda i kriterija te nudi mogućnost dobivanja oznake kvalitete kojom se jamči polaznicima obrazovnih programa i suradnicima da organizacija prati standarde kvalitete u svom obrazovnom radu.

Na web stranici skockano.goo.hr možete saznati više i vidjeti koje organizacije već nose oznaku SKOCKANO.

Na prezentaciji ćete imati priliku saznati kako je Sustav zamišljen, od čega se sastoji, čemu i kako služi te na koji način ga organizacije civilnog društva mogu koristiti za unapređenje svog rada u području obrazovanja.

Najavit ćemo i novi ciklus poziva za proces evaluacije i dodjele oznaka za organizacije i obrazovne programe te objasniti što je potrebno za prijavu.

Prezentaciju će održati članice projektnog tima koji je razvio Sustav - Lovorka Bačić (CMS) i Maja Šarić (FSO) te Diana Kovačić - članica udruge Žmergo koja već nosi oznaku kvalitete. Njih ćete moći pitati sve što vas još dodatno zanima vezano za korištenje Sustava, iskustvo prijave za oznaku kvalitete, motivaciju za i dobrobit udruga da koriste ovaj Sustav ili štogod drugo.

 

Sustav je razvijen u okviru projekta "SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju" koji je i podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova

 

Foto:  difisher from Pixabay 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.